pixabay.com nuotr.

Jaunimas

Tėvai galės nuspręsti, kada vaikui lankyti priešmokyklinę grupę

Seimas priėmė Švietimo įstatymo pataisas, kuriomis nutarta sudaryti galimybę patiems tėvams nuspręsti 5 ar 6 metų vaikas pradės lankyti priešmokyklinę grupę. Atitinkamai pradinį ugdymą vaikas galės pradėti lankyti 6 ar 7 metų.

Pasak pataisų iniciatorių, tokiu būdu jau nuo 2018 m. rugsėjo mėn. bus pradėtas ugdymo ankstinimo procesas, tačiau ne privalomai, o suteikiant teisę tėvams patiems nuspręsti dėl jų vaiko leidimo į priešmokyklinę grupę vienais metais anksčiau.

Pagal priimtas pataisas tėvams (globėjams) taip pat bus suteikta teisė kreiptis į pedagoginę psichologinę tarnybą arba švietimo pagalbos tarnybą dėl 5 metų vaiko brandumo ugdytis pagal priešmokyklinio ugdymo programą vertinimo ir gauti iš šių tarnybų rekomendacijas.

Šiuo metu Švietimo įstatyme nustatyta, kad priešmokyklinis ugdymas pradedamas teikti vaikui, kai tais kalendoriniais metais jam sueina 6 metai, o pagal pradinio ugdymo programą vaikas pradedamas ugdyti, kai jam tais kalendoriniais metais sueina 7 metai.

„Tik atskirais atvejais tėvų (globėjų) prašymu, vadovaujantis švietimo ir mokslo ministro patvirtintu vaiko brandumo mokytis pagal priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas įvertinimo tvarkos aprašu, priešmokyklinis ugdymas arba pradinis ugdymas pradedamas teikti vienais metais anksčiau, arba vienais metais vėliau, kai vaikui skiriamas sveikatą tausojantis dienos režimas“, – pažymima dokumento aiškinamajame rašte.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas