Statybas planuojama baigti dar šiemet.

Aktualijos, Naujausi

Teismo rūmams vadovas nenumatytas

Nuo sausio 1-osios rajono teismas prarado savarankiškumą ir tapo Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmais. Neliko juose ir teismo pirmininko, visi teisėjai bei darbuotojai savo veiksmus dabar turi derinti su sostinėje esančia valdžia. Taigi, gruodį numatytas baigti naujasis teismo pastatas vietinio vadovo neturės.

Vilniaus regiono apylinkės teismo padalinys

Pasikeitimai šalies teismuose įvyko įgyvendinus teismų reformą. Vadovaujantis teritoriniu principu, iki praėjusių metų pabaigos dirbę 49 apylinkių teismai sujungti į 12. Nuo 2018-ųjų veikia Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Plungės, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus regiono apylinkių teismai su 4–6 padaliniais, t. y. teismo rūmais, bei Vilniaus miesto apylinkės teismas. Vietoje 5 apygardų administracinių teismų liko du: Vilniaus apygardos administracinis teismas ir Regionų apygardos administracinis teismas. Be šių teismų toliau savo veiklą vykdo Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Lietuvos apeliacinis teismas, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, 5 apygardų teismai.

Vilniaus regiono apylinkės teismui nuo šiol pavaldūs ne tik Ukmergės, bet ir Vilniaus rajono, Švenčionių, Šalčininkų, Trakų, Širvintų rūmai.

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Gimtosios žemės“ laikraštyje.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas