Sveikata

Sveikuoliai metus pradėjo maudynėmis

Sausio 1-ąją šalies sveikuoliai švenčia ne tik Naujuosius metus. Tądien jie mini Pasaulinę ruonių dieną. Kaip ir daugelyje Lietuvos miestų, Ukmergėje maudynių aistruoliai nėrė į ledinį vandenį. Ukmergiškiai tradiciškai maudėsi Šventojoje.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo viena iš maudynių organizatorių Inga Miliauskaitė, pirmadienį naujametinės maudynės subūrė per dešimt Ukmergės mieste ir rajone gyvenančių sveikuolių.

„Šiųmetės maudynės nebuvo panašios į tikrąsias žiemos maudynes, nes trūko ir sniego, ir šalčio. Tačiau tai nieko nesugadino. Jos išsiskyrė dar ir tuo, kad buvo labai jaunatviškos ir nuotaikingos. Džiaugiamės, kad mūsų bendraminčių draugiją papildė keli naujokai. Viena jų – Gina Pažiūrienė, kuri Pasaulinės ruonių dienos laukė ir jai ruošėsi kone visus metus“, – pasakojo I. Miliauskaitė.

Ukmergiškiai, susirinkę prie Šventosios, pirmiausia mankštinosi. Tik gerai apšilę šoko į ledinį upės vandenį.

Pasak I. Miliauskaitės, Ukmergės „ruoniams“ tai nebus paskutinės žiemos maudynės. Jie prie Šventosios tradiciškai rinksis vasarį.

Sveikuoliai teigia, kad tokios žiemos maudynės visų pirma – geriausia priemonė stiprinti imunitetą. Lediniame vandenyje panirusio žmogaus organizmas gauna šalčio gūsį, kraujagyslės susitraukia, po to išsiplečia, kūno temperatūra pakyla. Taip kūnas gauna energijos pliūpsnį, o su juo – ir sveikatą.

Be to, ledinis vanduo laikomas nepakeičiama prevencine priemone, masažu kraujagyslėms, kapiliarams, apsauga nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • aaaaaa :
    photoshopas? :)
  • ? :
    Tai kad iš kai kurių sveikuolių nesimato, kad jie būtų sveikuoliai.
    • Ss :
      Bet pas tave psihine negalia tai tikrai matosi
  • ! :
    Man tai salta net ziuret...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas