AUTORĖS nuotr.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Pjauti medžius sutrukdė varnos?

Anykščių gatvės 9-ame name gyvenanti laikraščio skaitytoja skundėsi, kad jau treji metai gyventojai prašo nupjauti prie jų daugiabučio augančius senus medžius. Jie neva kelia pavojų, be to, augalų šaknys apraizgę kanalizacijos šulinius. Pasak moters, dėl to jau ne vieną ir ne du kartus buvo kreiptasi į miesto seniūniją, tačiau seniūnė tik žada. „Tris kartus rinkome gyventojų parašus. Žmonės pasirašo, bet prašymas metus guli seniūnijoje ir tampa niekiniu. Kitais metais vėl renkame parašus… Paskutinį kartą su šiuo prašymu į miesto seniūniją kreipėmės praėjusių metų liepą. Seniūnė teisinasi, kad vienais metais medžių nupjauti negalėjo, nes varnos suko lizdus, kitais metais sutrukdė kitos priežastys. Pernai žadėjo pjauti tuomet, kai bus tvarkomi seni medžiai, augantys prie vadinamosios raudonosios ligoninės, bet ir vėl mus pamiršo. Negi ketvirtą kartą reikės rinkti gyventojų parašus? O gal rajono valdžia mums galėtų padėti?“ – svarstė moteris.

Su laikraščio skaitytojos nusiskundimu supažindinome rajono savivaldybės administracijos direktorių Stasį Jackūną. Jis apgailestavo, jog medžių genėjimo, jų nupjovimo darbus turinti organizuoti bei prižiūrėti Ukmergės miesto seniūnija pristigo noro ir atsakomybės išspręsti šį ukmergiškių prašymą.

„Aš įpareigojau seniūnę Zitą Pečiulienę vykdyti duotus pažadus ir taip ilgai nevilkinti gyventojams rūpimų problemų sprendimo. Gyventojai, pageidaujantys, kad jų kieme būtų nupjauti ar apgenėti medžiai, pirmiausia turi pateikti prašymą Ukmergės miesto seniūnijai. Šį prašymą svarsto, nuvykę į vietą įvertina situaciją bei leidimą darbams išduoda rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus darbuotojai. Gavusi tokį leidimą, seniūnija imasi organizuoti darbus. Paprastai medžiai pjaunami bei genėjami nuo lapkričio 1-osios iki balandžio 1-osios. Tačiau jei reikia pašalinti pavojų keliantį, avarinės būklės medį, tai turi būti atlikta bet kada ir kuo skubiau“, – situaciją komentavo S. Jackūnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiškis :
    Seniūnė tik liežuviu mala, o jei kas nors pabando ką nors gero Ukmergės miestui nuveikti - tyčia rašo skundus , kad tie darbai nebūtų daromi. Konservatorių žmogus ji, ir gera Agnės Balčiūnienės kolegė.
  • Pilietis :
    Teko ir man susidurti su šią seniūne. Nesuprantu, kodėl jos nepakeičia.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas