Aktualijos

Per pusę metų nesugebėjo įstiklinti stotelės

Rugsėjo pabaigoje „Gimtosios žemės“ laikraštis domėjosi, kodėl niekas neskuba tvarkyti prie prekybos centro „Lidl“ ir Autobusų stoties esančios stotelės. Paviljonas liepos pabaigoje nukentėjo nuo mieste siautusios audros, tačiau iki šiol juo niekas nepasirūpino. Keleiviams skirta stotelė – ir dabar be stiklų, stovi tik kaip dekoracija, nes nei nuo vėjo, nei nuo lietaus ar šlapdribos joje nepasislėpsi.

Dar rudenį UAB Ukmergės autobusų parko direktoriaus pavaduotojas Kazys Grybauskas teigė, kad paviljoną vėjas nuo žemės pakėlė todėl, jog jis nebuvo pritvirtintas. Neva kai vyko prekybos centro „Lidl“ statybos, paviljonas trukdė statybininkams, tad jie jį perkėlė į laikiną vietą. Baigę darbus statinį sugrąžino atgal, tačiau kažkodėl pamiršo pritvirtinti. K. Grybauskas patikino, jog paviljonu, kaip ir visomis stotelėmis mieste, turėtų pasirūpinti ne Ukmergės autobusų parkas, o miesto seniūnija.

„Kaip sąmoningas žmogus ir pilietis aš išgyvenu dėl miesto, jo gyventojų gerovės, todėl domėjausi, kas turi pasirūpinti šios stotelės sutvarkymu. Manau, jog pernelyg ilgai užsitęsė paieškos, kas dėl to kaltas, kad paviljonas liko nepritvirtintas. Žinau, seniūnija žadėjo imtis veiksmų“, – mintimis dalijosi K. Grybauskas.

„Gimtosios žemės“ tuomet kalbinta Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė patikino, kad stotelė artimiausiu metu bus atstatyta. Seniūnės teigimu, kai mieste nėra kam atlikti vieną ar kitą darbą, kalčiausia lieka seniūnija, kuri viską ir tvarko. „Seniūnijai nebuvo pranešta, kai šią stotelę statė, mūsų niekas neinformavo ir kai statybų metu ji buvo patraukta, o vėliau palikta likimo valiai. O kai ji nugriuvo, likome kalčiausi… Dabar ruošiame darbų sąmatą. Statinį reikia ne tik įstiklinti, bet ir gerai pritvirtinti. Teks ardyti šaligatvį, betonuoti, atstatyti gerbūvį. Skelbsime viešąjį darbų pirkimo konkursą. Už darbus sumokės seniūnija“, – situaciją komentavo Z. Pečiulienė.

Deja, nuo pastarojo pokalbio praėjo daugiau nei trys mėnesiai. Atėjo ir žiema, o vasarą nuniokotame paviljone švilpauja vėjai, dar matyti stiklo duženos. Tiesa, metalinę konstrukciją kažkas sutvirtino, tačiau įstiklinimui, kaip visada, matyt, pritrūko lėšų. O gal pristigo noro ir atsakomybės?..

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Mantas :
    tai aišku, kad galėtu, gi vairuotojam į tualetą nereikia eiti jiems pampersai išrašyti, pavalgyti taip pat nereikia, pailsėti nuo sėdimo darbo irgi nereikia. Gi vairuotojas ne žmogus. Apie tai nepagalvoji gerbiamasis ar gerbiamoji? o vieno autobuso su keleiviais tikrai nepaliksi, yra labai daug dalb..obų kirie nuniokos jį, plius kasos aparatai yra bei pinigai.
  • ! :
    Galetu ziema bent jau miesto autobusai anksciau sustoti prie tos stoteles,kad zmones anksciau galetu sulipti,vis geriau nei lauke stypsoti ir 15-20min ziureti i prie degalines stovincius autobusus.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas