Kriminalai

Palydint senuosius, nukentėjo sprogus petardai

Senųjų metų palydos, Naujųjų sutiktuvės ne visiems ukmergiškiams buvo sėkmingos. Gruodžio 31-ąją–sausio 1-ąją darbo pakako ir policijai, ir medikams. Neišvengta ir nelaimingų atsitikimų. Paskutinę metų dieną, apie 20 valandą, į rajono ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių atvyko sprogdinant petardą susižalojęs Pašilės gyventojas (g. 1980 m.). Petarda sprogo vyro rankoje, nuplėšdama tris pirštus. Nukentėjęs asmuo greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas gydytis į Vilnių, Santaros klinikas.

Lietuvos policijos departamento pateikiamose įvykių suvestinėse pranešama, jog nuo gruodžio 30-osios iki 2018-ųjų sausio 2-osios šalyje užregistruoti 47 pranešimai, susiję su nesaugiu pirotechnikos priemonių naudojimu, kurių metu nukentėjo asmenys arba apgadintas turtas (31 pranešimas – nukentėjo pilnamečiai asmenys, 10 pranešimų – nukentėjo nepilnamečiai bei 6 pranešimai – apgadintas turtas).

Pasak Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistės Astos Krogertienės, šventinėmis dienomis pareigūnai visada sulaukia daugiau iškvietimų, ne išimtis ir šie Naujieji metai. Gruodžio 31-ąją būta 34 iškvietimų, o sausio 1-ąją – per 20. Dažniausiai policija buvo kviečiama dėl buitinių konfliktų, muštynių, triukšmo.

Pasitaikė ir melagingų iškvietimų arba atvykus į nurodytą vietą policijos niekas neįsileisdavo.

Kai kurie asmenys „švęsti“ pradėjo gerokai anksčiau. Gruodžio 31-ąją, apie 5.55 valandą, ukmergiškis (g. 1965 m.) šeimyninio
konflikto metu žarstekliu trenkė vieną kartą žmonai į nugarą, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Taip pat smurtautojas sudaužė
televizorių, rankomis sulaužė nukentėjusiajai priklausantį mobiliojo ryšio telefoną. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 31-ąją, apie 0.25 valandą, pranešimas gautas iš rajono ligoninės. Į Priėmimo-skubios pagalbos skyrių buvo pristatytas sumuštas nepilnametis (g. 2001 m.). Ukmergės rajone gyvenančiam jaunuoliui diagnozuotas dešinės akies sumušimas. Tolimesniam tyrimui jis išsiųstas į Vilnių, Santaros klinikas. Nukentėjusysis paaiškino, kad jį nepažįstami asmenys sumušė Kėdainių rajono Pagirių miestelyje vykusiuose šokiuose.
Šventinėmis dienomis rajone dirbo trys greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Gruodžio 31-ąją sulaukta 19 iškvietimų, o sausio 1- ąją medikų pagalba kviesta 30 kartų. Pasak Pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiosios gydytojos Janinos Galiauskienės, gyventojai skundėsi pakilusia aukšta temperatūra, šlapimo sutrikimais, kosuliu ir kitomis ligomis. Taip pat nemažai iškvietimų pasitaikė į apsvaigusių nuo alkoholio žmonių sukeltas muštynes.

Sausio 1-ąją greitoji medicinos pagalba skubėjo į netoli Šventupės kaimo įvykusią avariją, kurios metu buvo sužalotas pėstysis. Deja, atvykę medikai vyro gyvybės išgelbėti jau negalėjo.
Šiek tiek didesniu krūviu nei įprastomis dienomis dirbo ir rajono ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus personalas. Kaip informavo ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Gitana Čepienė, gruodžio 31-ąją Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje priimta 44 pacientai. Tarp jų – ir nuo petardos sprogimo nukentėjęs 37-erių vyras. Jam amputuoti rankų pirštai.

Sausio 1-ąją skyriuje sulaukta 48 pacientų. Į medikus kreipėsi muštynėse, įvairiuose konfliktuose sužalojimus patyrę asmenys, todėl daugiausia darbo turėjo chirurgai ir traumatologai. Eilinėmis dienomis būna perpus mažiau pacientų.

Pasak G. Čepienės, gruodžio 31-ąją–sausio 1-ąją dauguma iš besikreipusių žmonių tiesiog prašė patikrinti sveikatą. Kai kurie pacientai skundėsi lėtinių ligų paūmėjimu, kiti norėjo, kad medikai jiems pastatytų lašinę ar pamatuotų kraujo spaudimą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas