VšĮ „Klajūnas“ vadovė I. Germanienė (kairėje) džiaugėsi R. Kuncevičiūtės (viduryje) ir J. Barkauskienės surinktomis ir atvežtomis dovanomis.

Aktualijos, Naujausi

Paaukotos lėšos ir dovanos pasiekė beglobius gyvūnus

Nors didžiosios metų šventės jau nutolo praeitin, tačiau jų metu nuveikti geri darbai nepasimiršo. Įvairiose paramos akcijose žmonės aukojo ne tik sunkiau gyvenantiems, vaikams ar vienišiems senukams, bet ir beglobiams gyvūnams.

Jau trečius metus iš eilės iniciatyvos padėti be šeimininkų likusiems keturkojams ėmėsi socialiniame tinklapyje „Facebook“ susibūrusi vieša grupė VILTIS. Jos įkūrėja, 25-erių ukmergiškė Raminta Kuncevičiūtė kvietė padėti viešosios įstaigos „Klajūnas“ globojamiems gyvūnėliams, kurių dauguma glaudžiasi III Antakalnio kaime besikuriančiuose globos namuose.

R. Kuncevičiūtei į pagalbą pasisiūlė ukmergiškė, niufaundlendų veislės šuniukų augintoja Jūratė Barkauskienė. Su jos augintiniu akcijos iniciatorės lankėsi įvairiose rajono įstaigose, kurios sutiko padėti beglobiams gyvūnams.

„Atsiliepė nemažai pavienių žmonių, kurie siuntė pinigų – po 5, 10, 50, 100 eurų, nešė įvairius keturkojams reikalingus daiktus, tačiau dauguma jų panoro likti anonimais“, – su dėkingumu pasakojo Raminta.

Prie akcijos lėšomis prisidėjo UAB „Optima 13“, maisto produktų nupirko „Kinų restorano“ savininkas, grožio studija „Pelenė“, rūbų parduotuvė „Vida“. O Vidiškių miestelyje esanti parduotuvė „Mini market“ aukoti „Klajūno“ gyvūnų globos namams paragino ir vietos gyventojus. Parduotuvėje buvo pastatyta speciali dėžutė, į kurią pirkėjai galėjo įdėti nupirktus maisto produktus.

Iš viso akcijos metu buvo surinkta 340 eurų. „Už šiuos pinigus parūpinome geros kokybės pašaro, veterinarinių vaistų, vitaminų. Dar 70 eurų nuvežėme prieglaudai smulkioms išlaidoms“, – kalbėjo R. Kuncevičiūtė, dėkodama visiems, parėmusiems gyvūnus.

Surinktą labdarą į III Antakalnio kaimą Raminta vežė kartu su J. Barkauskiene ir jos vyru Gintaru. Akcijos iniciatoriai susipažino su VšĮ „Klajūnas“ vadove Ilma Germaniene, prieglaudoje dirbančiais savanoriais, ten esančiais gyvūnais. „Jie prižiūrėti, pašerti, pavedžioti, tačiau daugelio akys liūdnos, nes šunys ilgisi namų, šeimininkų, – įspūdžiais dalinosi R. Kuncevičiūtė. – Niekaip negaliu pamiršti vieno šuniuko, kuris neseniai buvo atvežtas ir paliktas. Jis žiūrėjo į kelią ir gailiai inkštė. Globos namuose yra ir jaunų, energingų, žvalių keturkojų, taip pat – aklų, nusenusių. Ir visi jie nori dėmesio, bendrauti…“

Nors gerumo akcija baigėsi, tačiau Raminta ir dabar sulaukia dovanų, skirtų gyvūnams, todėl žada nepamiršti „Klajūno“ globotinių ir ateityje teikti jiems paramą. „Juolab kad Ukmergėje yra daug gerų, jautrių žmonių, suprantančių, kaip nelengva rūpintis šeimininkų neturinčiais gyvūnais“, – tvirtino Raminta.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    reikia tiems zmonems tik zemai nusilenkti ir palinketi Tepadeda jums dievas,nuosirdziai sveikatos ,supratimo seimose,ramybes,bukit laimingi,aciu uz gerus darbus.
  • Anonimas :
    Šaunuolės

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas