Kultūra

Kalėdinių renginių gausa Šventupėje

Genė VAITKŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Ne vienu šventiniu renginiu Šventupės kaimo gyventojus pradžiugino bendruomenė, biblioteka ir kultūros darbuotojai.

Paskutinę Advento savaitę Senjorų klubo moterys, vadovaujamos Emilijos Vėbrienės, sukvietė tikinčiuosius į Advento giesmių ir maldų vakarą.

Artėjant šventėms buvo surengta kalėdinė mugė „Gerumo nebūna per daug“. Kaimo moterys pardavinėjo, mainė, dovanojo savo dirbinius ir gaminius. Ypač populiarūs buvo Aldutės Lučinskaitės iš vilnos pagaminti geltonieji šuniukai. Susirinkusius žavėjo jos sukurtos puošnios sagės, netradicinės eglutės. Mėgstančios megzti moterys galėjo įsigyti naminės vilnos verpalų.

Populiarumo sulaukė bibliotekos vykdoma „Knygų Kalėdos“ akcija. Kalėdinės mugės metu už rankų darbo knygų skirtukus ir muiliukus surinktos lėšos bus skirtos knygoms bibliotekoje įsigyti. Biblioteka gavo ir knygų. Šią akciją papuošė Birutės Gelumbeckienės jau keletą metų tradiciškai sukurta ir biblioteką puošianti „Knygų Kalėdų“ eglutė.

Po mugės jos lankytojams labai gražią programą parodė Giletos Laskauskienės vadovaujamas Vidiškių bažnyčios vaikų choras „Lyra“, šventinę nuotaiką sukūrė A. Lučinskaitės atliekamos dainos. Kaip visada gausiais plojimais palydėtos Birutės Stundienės sekamos pasakos.

Vaikams renginį organizavo vaikų darželio, bibliotekos ir kultūros darbuotojos, vietoj „susirgusio“ Kalėdų Senelio pakvietusios į šventę Besmegenius su dovanomis.

O antrąją Kalėdų dieną šventupiečių laukė dar viena dovana – Kalėdinis sveikinimų koncertas. Jo vedėjai Daiva ir Kazimieras Šermukšniai sveikino Šventupės gatvių gyventojus, sveikinimus lydėjo „Šventerečiaus“, jasiuliškiečių Genadijaus ir Deniso atliekamos dainos, B. Stundienės vadovaujamos humoro grupės „Verpetas“ intermedijos.

Artėja Trijų Karalių šventė. Ja užbaigsime visą Didžiųjų metų švenčių renginių maratoną. Ir palinkėsime vieni kitiems gražių ir darbingų metų.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas