Žeimių kaime suodžiai degė dviejų daugiabučių kaminuose.

Kriminalai

Dūmtraukyje degė suodžiai

Per praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai sulaukė trijų kvietimų.

Sausio 10-ąją pranešta apie gaisrą Žiedo ir Deltuvos gatvių sankirtoje. Buitinių atliekų konteineryje degė atliekos.

Sausio 11-ąją gelbėtojai vyko į Pivonijos seniūnijos Žeimių kaimą. Jaunimo gatvėje iš aukštos liepos iškelta katytė. Išgelbėtas gyvūnėlis medyje buvo praleidęs ne vieną parą.

Sausio 12-ąją ugniagesius vėl kvietė į Žeimius. Šįkart Vytinės gatvėje esančio daugiabučio namo dūmtraukyje degė suodžiai. Gaisras kilo, nes nebuvo išvalytas kaminas.

Į Žeimius gaisrininkams teko skubėti ir sausio 15-ąją. Šįkart suodžiai degė Storės gatvėje esančio daugiabučio dūmtraukyje.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gyventojus ragina pasirūpinti savo saugumu ir primena, kad reguliariai reikia valyti dūmtraukius. Kaip teigia pareigūnai, degantys suodžiai gali pradeginti kamino sujungimus ir uždegti perdengimą.

Taip pat pravartu prisiminti, kad gaisrai namuose, šildomuose krosnimis, kyla, kai jos yra perkaitinamos, atsiranda plyšių kaminų ar židinių sienelėse, pro kurias gali prasiveržti ugnis, taip pat kai prakurams naudojami degalai bei kiti greitai užsiliepsnojantys skysčiai. Kad iš krosnies pakuros iškritusios žarijos neuždegtų grindų, būtina prie jų prikalti skardos lapą arba įrengti nedegų pagrindą. Negalima malkų, kitų degių medžiagų džiovinti bei laikyti ant krosnių arba arti jų, palikti atvirų pakuros durelių. Kai kūrenasi krosnis ar dega dujinė viryklė, nevalia išeiti iš namų, negalima jų priežiūros patikėti mažamečiams vaikams.

Kūrenant krosnis ypač pavojingos smalkės, todėl būtina laikytis tam tikrų taisyklių, nes galima jomis apsinuodyti. Iškūrenus krosnį negalima per anksti, kad krosnis greitai neatvėstų, užstumti sklendę. Ją galima visiškai uždaryti tik įsitikinus, kad ugnis jau baigė rusenti. Išsiskiriančios smalkės labai pavojingos, apsinuodijimas jomis gali baigtis mirtimi. Pirmieji apsinuodijimo smalkėmis požymiai – lengvas apsvaigimas, suima mieguistumas, netenkama sąmonės.

Kita aktuali problema – patalpų šildymas elektriniais prietaisais. Pavojinga į elektros tinklą iškart įjungti kelis tokius elektros prietaisus, nes perkraunama elekt-ros instaliacija, kaista laidai, gali įvykti trumpas jungimasis, dėl ko dažnai ir kyla gaisrai. Elektrinius šildymo prietaisus reikia statyti toliau nuo užuolaidų bei baldų. Nepalikti ant jų padžiautų rūbų, o išeinant iš namų elektrinius šildymo prietaisus būtina išjungti.

Kad būtų išvengta skaudžių nelaimių, ugniagesiai ragina įsigyti ir gyvenamosiose patalpose įsirengti autonominius dūmų detektorius, kurie įspėtų apie gaisro pavojų.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas