Asociatyvinė nuotr. Freeimages.com nuotr.

Kriminalai

Telefoniniai sukčiavimai tęsiasi

Gruodžio 22-ąją vadinamieji telefoniniai sukčiai apgavo dvi ukmergiškes. Viena moteris prarado 1 000 eurų, kita – 500 eurų.

Apie 10.30 valandą Ukmergė gyventojai (g. 1944 m.) į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyras, kuris prisistatė policijos pareigūnu Žukausku. Jis papasakojo, kad anūkas Vilniaus mieste, neleistinoje vietoje eidamas per gatvę, sukėlė eismo įvykį, kurio metu susižalojo pats, taip pat buvo apgadintas automobilis bei nukentėjo vairuotojas. Pasak apsišaukėlio, tam, kad būtų atlyginta žala, reikalingi pinigai. ,,Policijos pareigūnas“ ukmergiškei pranešė, kad jų paimti netrukus atvyks jo kolega. Apie 11 valandą į namus pasibeldė jaunas vyras, kuriam moteris atidavė 1 000 eurų. Nepažįstamajam išėjus ji telefonu susisiekė su savo anūku ir sužinojo, kad jam viskas gerai.

Tą pačią dieną, apie 15 valandą, sukčių skambučio laidiniu telefonu sulaukė ir 1935 metais gimusi ukmergiškė. Skambinęs asmuo apsimetė Anglijoje gyvenančiu anūku, kuris teigė, kad dėl jo sukelto eismo įvykio nukentėjo žmogus ir jis šiuo metu operuojamas. Vėliau „anūkas“ telefoną perdavė kitam asmeniui, neva policijos pareigūnui. Šis aiškino, kad nukentėjusiojo artimieji nesikreips į policiją, bet reikia atlyginti žalą – į jų asmeninę sąskaitą pervesti 1 200 eurų. Ukmergiškė pasakė, jog tiek pinigų neturi. Tuomet skambinusysis ją įtikino, jog nukentėjusiojo žmonai pakaktų sumokėti bent pusę sumos – 500 eurų. Patikėjusi sukčiais senolė išskubėjo į „Swedbank“ banko skyrių ir į nurodytą „nukentėjusiojo“ žmonos Dominykos Bestčastnaitės sąskaitą pervedė 500 eurų. Likusią sumą neva turėjo sumokėti pats anūkas. Tik grįžusi į namus moteris suprato, kad buvo apgauta.

Šį mėnesį, ypač artėjant šventėms, rajone pasitaikė ir daugiau panašių sukčiavimo atvejų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Renė :
    Tiek yra kalbama apie tai ir rašoma,o jom visvien nedaeina,kad tokiu būdu yra sukčiaujama.
  • Renė :
    Tiek yra kalbama apie tai ir rašoma,o jom visvien nedaeina,kad tokiu būdu yra sukčiaujama.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas