Koncertą dovanojo vidiškiečiai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Švenčių dvasia pasklido po kaimą

Janina STANCIKAITĖ-STRIKIENĖ

Rečionių kaimo bendruomenės pirmininkė

Šiemet rečioniškiai artėjančių švenčių laukia kiek kitaip nei ankstesniais metais. Kaime veikia kalėdinis paštas, viešosios erdvės papuoštos tiek šviečiančiomis, tiek ir nešviečiančiomis dekoracijomis, sodybos ir daugiabučių langai žiba iš toli.

Į Rečionių universalų daugiafunkcį centrą (UDC) visą gruodį žmonės būrėsi mokytis gaminti atvirukų. Dėkojame dailės mokytojai Zitai Dikienei už padrąsinimus ruošiant dekoracijas kaimo puošimui, o svarbiausia – kuriant žaisliukus pirmajai Rečionių eglutei.

Iš visų kaimo žaliaskarių puošimui buvo išrinkta Rečionių UDC kieme auganti 9 metrų sidabrinė eglė. Teko pagalvoti, kaip tokio aukščio medį papuošti, kaip pasiekti jo viršūnę. Į pagalbą bendruomenei atskubėjo ūkininkas Egidijus Cesiulis, kuris paskolino reikiamą techniką. Jos pagalba į eglės viršūnę buvo užkelta simboliška ir graži emigrantų iš Rečionių dovana kaimui – kalėdinė žvaigždė. Tikimės, kad ne vienas ją dovanojęs kraštietis per šventes sugrįš į gimtinę ir aplankys mūsų eglutę.

Gruodžio 15-osios vakarą kaimo gyventojai įžiebė savo namų papuošimus, nušvito girliandos viešosiose erdvėse. Visi gyventojai susirinko į taip lauktą pirmą kartą vykusią Rečionių eglutės įžiebimo ceremoniją. Tiek žmonių Rečionių UDC kieme vienu metu turbūt dar nėra buvę. Ant savadarbio lauko ekrano buvo rodomos kalėdinės videoprojekcijos ir vaizdo klipai, vaikai smagiai gaudė ant grindinio žibančius lazerio spindulius. Šia efektinga renginio pradžia pasirūpino Rečionių bendruomenės narys Rolandas Navickas, atsivežęs pilną bagažinę audio ir videoaparatūros. Eglutės įžiebimas palydėtas džiaugsmingais aplodismentais ir įspūdingu fejerverku, kurį dovanojo Rečionių ūkininkai ir UAB „Ukmergės ginklai“.

Po įžiebimo kaimo gyventojai sugužėjo į UDC salę, kur laukė Vidiškių kultūros namų kolektyvo paruošta adventinės vakaronės programa. Vidiškiečiai priminė, kad Adventas yra susikaupimo, laukimo ir maldos laikotarpis. Skambėjo tradicinės dainos, šmaikštūs pasakojimai, sukosi rateliai, vaikai išbandė įvairius žaidimus…

Vakaro pabaigoje tradiciškai pasveikinti Rečionių bendruomenės nariai, atšventę jubiliejus. Vidiškių kolektyvas jiems skyrė skambų ir prasmingą muzikinį palinkėjimą. Šių eilučių autorė ir meno vadovė Rita Čižiūnienė dėkojo svečiams ir visiems, prisidėjusiems prie kalėdinės eglutės įžiebimo šventės Rečionyse. Už tai ačiū tarėme ir rajono savivaldybei, patikėjusiai, kad mūsų dar pavasarį sugalvotas šūkis „Kalėdos – visiems, bendruomenė – kiekvienam“ gali pasiteisinti, ir projekto įgyvendinimui skyrusiai 300 eurų finansavimą pagal „Nevyriausybinių organizacijų rėmimo programą“.

Eglutės įžiebimo šventė subūrė vietos gyventojus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas