Siesikiečiai sulaukė svečių.

Jaunimas

,,Knygų Kalėdos“ Siesikuose

Rasa KULIAVAITĖ

Lietuvių kalbos mokytoja

Smagiu šurmuliu Siesikų gimnazijoje prasidėjo akcija ,,Knygų Kalėdos“. Pirmiausia visa mokyk-los bendruomenė klausėsi legendos apie Vilkamergę. Vėliau II gimnazinės klasės mokiniai pakvietė pradinukus į fojė, kur demonstravo pagal lietuvių kalbos mokytojos scenarijų kurtą filmuką ,,Lobiai dideli gimnazijos bibliotekoje paslėpti“. Vyresnieji bičiuliai kvietė mažuosius lankytis bibliotekoje, skaityti knygas bei susirasti naujų draugų.

Tądien visi gimnazistai virto 5–8 klasių mokytojais. Jie kruopščiai ruošėsi užsiėmimams ir parengė linksmų, įdomių užduočių. Mokiniai iš duotų žodžių kūrė eiliuotą tekstą apie knygą, minė mįsles, atsakinėjo į protmūšio klausimus. Kūrybinių dirbtuvėlių metu gamino knygų skirtukus, ,,Knygų Kalėdų“ dėžę, kuri jau pirmąją akcijos dieną praturtėjo dovanotomis knygomis.

Didžiulio gimnazijos bendruomenės dėmesio sulaukė nuotraukų konkursas ,,Skaityti – madinga“, kurio metu ir mokiniai, ir mokytojai noriai fotografavosi su mėgstamomis knygomis rankose, o nuotraukos buvo demonstruojamos gimnazijos fojė.

Vidurdienį smalsiausi 5–8 klasių mokiniai skaitykloje susitiko su rašytoja Kristina Gudonyte, o gimnazistai aktų salėje – su poetu Rimvydu Stankevičiumi. Rašytoja papasakojo, kaip gimsta knygos, dalijosi įspūdžiais apie filmų kūrimą, demonstravo atsivežtas scenografijas bei kvietė pamatyti jos kurtą spektaklį. Vyresniųjų klasių mokiniams daug įspūdžių paliko pažintis su poetu R. Stankevičiumi bei šilumą ir dvasingumą spinduliuojanti jo kalba. Didžiuojamės, jog pirmąsias akcijos metu padovanotas knygas papuošė jų autorių – R. Stankevičiaus bei K. Gudonytės – autografai.

Tikimės, kad smagiai prasidėjusi ,,Knygų Kalėdų“ akcija mūsų gimnazijoje kaip niekad bus sėk-minga: pritrauks ne tik daug gerų žmonių, norinčių padovanoti knygą bibliotekai, bet ir daug mokinių, trokštančių tas knygas skaityti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas