Ant apšvietimo stulpų kabinami papuošimai.

Aktualijos, Naujausi

Karuselę pakeis traukinukas

Šią savaitę miestas pradėjo ruoštis šventėms, ant gatvės apšvietimo stulpų jau kabinami kalėdiniai papuošimai. Gruodžio 9-ąją Ukmergėje įsižiebs Kalėdų eglutė. Kaip ir praėjusiais metais bus puošiama gyva, prie Kultūros centro auganti žaliaskarė. Nušvis ir kitoje pusėje, prie bažnyčios, esanti eglutė. Vaikų džiaugsmui šiemet ruošiamasi išnuomoti naują šventinį atrakcioną – traukinuką.

Ukmergė šv. Kalėdoms ruošiasi pagal išgales. Pasak miesto seniūnės Zitos Pečiulienės, kuriai tradiciškai kasmet tenka pasirūpinti miesto papuošimu, pinigų tam visada labai trūksta. „Ankstesniais metais seniūnijai pavykdavo sutaupyti šiek tiek lėšų ir jas skirti šventiniams akcentams įsigyti, sumanymams realizuoti. Šiemet dėl įvairiausių darbų gausos to padaryti nepavyko. Miesto papuošimui galėsime atseikėti tik apie 6 tūkst. eurų“, – apgailestavo seniūnė, pridurdama, kad kiti miestai tam skiria kur kas didesnį dėmesį ir daugiau lėšų. Z. Pečiulienės nuomone, šventinės nuotaikos mieste sukūrimu, eglutės puošyba turėtų užsiimti ne tik seniūnija, bet ir savivaldybės administracijos kai kurie skyriai, į pagalbą būtų pasitelkiami dizaineriai, kiti specialistai.

Pasak seniūnės, šiemet bus naudojami turimi, nuo ankstesnių metų likę puošybos elementai, žaislai, blizgesiai. Brangiausiai, 5 tūkst. eurų, atsieis eglučių papuošimo ir nupuošimo darbai. Už likusius pinigus ruošiamasi įsigyti šiek tiek naujų girliandų, du kamuolius, blyksčių, eglutės viršūnę, nes pernykštė perdegė.

Kaip ir praėjusiais metais aikštė prie Kultūros centro bus skirta vaikams – čia planuojama atvežti ir sumontuoti naują atrakcioną – traukinuką, kuriuo važinėti visą mėnesį bus galima nemokamai. Pernai mažuosius ukmergiškius linksmino smagi karuselė, apie kurią sulaukta daug teigiamų atsiliepimų. Šiai pramogai pinigų paaukojo net 10 rajono įmonių.

Z. Pečiulienė džiaugėsi, kad traukinuko nuomą – 4 840 eurų – šiemet sutiko apmokėti uždaroji akcinė bendrovė „Narbutas Furniture Company“.

Seniūnė tikisi, jog ir daugiau įmonių prisidės lėšomis, nes pinigų reikia ir kitoms šventinėms pramogoms. Taip pat Z. Pečiulienė kreipiasi ir į ukmergiškius: „Norėtume, kad kas nors padovanotų bent 7–8 eglutes, kurių aukštis būtų maždaug 2–2,5 metro. Šalia vaikų atrakciono įrengtume „Kalėdinį mišką“. Taip pat eglučių reikia ir prie vaikų žaidimų aikštelių. Jose žaliaskares kaip ir pernai papuoš patys vaikai. Šventiniu laikotarpiu aikšteles aplankys Kalėdų Senelis.“

Prie Kultūros centro įkurdintas naujasis atrakcionas-traukinukas bus 10 metrų ilgio ir 8 met-rų pločio, turės keturis vagonus, kuriuose tilps po 4 žmones. Juo važinėtis galės ir vaikai, ir jų tėveliai.

Vaikams ketinama pasiūlyti ir mokamų pramogų: veiks 5 D formato kino teatras, balionų loterija.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas