E. Mirinavičienė.

Aktualijos, Naujausi

Išvyko dirbti į sostinę

Nuo gruodžio 1-osios Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyrius neturi vedėjo, nes šias pareigas ėjusi 60-metė Elena Mirinavičienė išvyko dirbti į Vilnių. Ji po pervedimo paskirta to paties centro Vilniaus departamento Užkrečiamų ligų valdymo skyriaus vedėja. Ukmergės skyriui laikinai vadovauja vyriausioji specialistė Vitalija Motiejūnienė. Į atsilaisvinusią vadovo vietą bus skelbiamas konkursas.

E. Mirinavičienė į Ukmergę atvyko prieš 37-erius metus, 1980-iais baigusi Vilniaus universitetą ir įgijusi sanitarijos higienos ir epidemiologijos gydytojos profesiją. Iki 2000 metų ji dirbo tuometiniame higienos centre bendrosios higienos gydytoja-maisto kontroliere. Vėliau, maisto kontrolę perėmus Maisto ir veterinarijos tarnybai, perėjo į šią įstaigą. Tačiau po pusantrų metų grįžo į Visuomenės sveikatos centrą. Nuo 2004-ųjų tapo jo vedėja, šias pareigas perėmusi iš savo vyro Alvydo Mirinavičiaus, kuris tais metais išvyko dirbti į Vilnių. Beje, šiuo metu A. Mirinavičius vadovauja Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Trakų skyriui.

Ukmergiškiams E. Mirinavičienė gerai pažįstama ir kaip politikė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Ukmergės rajono skyriaus narė, aktyvi visuomenininkė. Nuo 2007-ųjų ji – rajono Savivaldybės tarybos narė, dalyvauja Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto veikloje. Taip pat politikė vadovauja rajono Bendruomenės sveikatos tarybai.

„Gimtosios žemės“ kalbinta E. Mirinavičienės patikino, kad nors ir išvyko dirbti į sostinę, kol kas neketina atsisakyti Savivaldybės tarybos nario mandato.

„Gyvensiu su šeima Vilniuje, tačiau neketinu parduoti buto Ukmergėje, nes žadu dalyvauti rajono Tarybos darbe, bendrauti su rinkėjais, nebent tai trukdytų tiesioginiam mano darbui“, – sakė E. Mirinavičienė.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 88 straipsnio 1 dalies 6 punktas numato, kad savivaldybės tarybos nario įgaliojimai nutrūksta prieš terminą, kai jis išvyksta nuolat gyventi už savivaldybės, kurios tarybos nariu yra išrinktas, teritorijos ribų.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rivanda :
    Aciu uz straipsni!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas