Kūrybos procesas buvo smagus.

Jaunimas

Gaminome kalėdinius atvirukus

Rita ČIŽIŪNIENĖ

Neformaliojo vaikų švietimo programos vadovė

Rečionių universalaus daugiafunkcio centro neformaliojo vaikų švietimo programos „Meninės improvizacijos“ veikla labai įvairi – dainuojame, improvizuojame, žaidžiame smagius vaidybinius žaidimus, kuriame linksmas inscenizacijas, ruošiame muzikinę pasaką ,,Linksmosios ožkytės ir pikti vilkai!“

Artėjant Kalėdų šventei nusprendėme pasigaminti kalėdinius atvirukus. Kai kas mano, kad atvirukai – jau atgyvenęs reikalas, bet kaip smagu juos gauti, žinant, kad apie tave kažkas galvoja. Tuo labiau kad įgyvendinant bendruomenės projektą ,,Kalėdos visiems, bendruomenė kiekvienam“, kurio autorė bendruomenės pirmininkė Janina Stancikaitė-Strikienė, veiks kalėdinis Rečionių paštas. Geru žodžiu, gražiu palinkėjimu galėsime pradžiuginti artimuosius, draugus, net nepažįstamus.

Į pagalbą gaminant atvirukus pasikvietėme Dukstynos pagrindinės mokyklos dailės mokytoją metodininkę, tikrą savo srities profesionalę Zitą Dikienę. Juk atvirukas – tai labai asmeniška, jautru ir atsakinga. Jį kurti reikia tik atvira siela ir švariomis rankomis, nes tik taip išreiškiame pagarbą kitam žmogui. Dirbome iš visos širdies – ir vaikai, ir suaugę. Kai kam jau norėjosi nuleisti rankas – vis tas lietuviškas nepasitikėjimas savimi, tačiau mokytojos šiltas žodis, taiklios pastabos padrąsino, įkvėpė. Ir įvyko stebuklas! Paprasčiausiomis priemonėmis – spalvotais pieštukais, geliniais rašikliais sukūrėme dekoratyvines kompozicijas. Dėkojame mokytojai Zitai už kūrybiškai praleistą vakarą. Šią gražią draugystę pratęsime ir ateityje. Savo atvirukus skirsime Lietuvos šimtmečiui paminėti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas