Susitikimo akimirka.

Jaunimas

Draugaujame su kupiškėnais

Greta MORKŪNIENĖ

Jaunimo laisvalaikio centro socialinė darbuotoja

Beveik kiekviename Lietuvos mieste veikia jaunimo centrai. Jie įsteigti kaip alternatyva neformaliojo ugdymo įstaigoms ir būreliams. Šių centrų tikslas – ugdyti sąmoningą asmenybę, sugebančią atsakingai ir kūrybiškai spręsti savo problemas ir aktyviai dalyvauti visuomenės gyvenime. Centrai yra nemokami, todėl prieinami ir socialinę atskirtį patiriančiam jaunimui. Erdvėse jaunas žmogus gali realizuoti save, išbandyti naujas sporto, meno ar muzikos pakraipas. Arba tiesiog saugiai būti su savo bendraamžiais ar jaunimo darbuotojais.

Ukmergė ir Kupiškis taip pat savo miestuose turi jaunimo cent-rus. Kupiškėnai už projektines lėšas atsinaujino patalpas, įsirengė laipiojimo sienelę, įsigijo įgarsinimo ir apšvietimo aparatūrą. Šiais džiugiais pasikeitimais norėjo pasidalinti su kaimynais, todėl pasikvietė ukmergiškius pasisvečiuoti ir susipažinti.

Ukmergės jaunimo laisvalaikio centro darbuotojai ir centre besilankantis jaunimas vyko aplankyti Kupiškio jaunimėlio, kartu su jais pasidžiaugti naujomis priemonėmis ir jas išbandyti. Buvome sutikti labai šiltai. Išbandėme laipiojimo sienelę, apžiūrėjome centre įrengtas patalpas, pasivaišinome arbata, padainavome ir pašokome naudodamiesi centro naujai įsigyta muzikine aparatūra. Jaunimas turėjo galimybę pabendrauti vieni su kitais, pasidalinti savo vykdomomis veiklomis, pasiguosti ir, žinoma, pasigirti ateities planais. Kupiškio jaunimo centras – Ukmergės jaunimo laisvalaikio centro bendraamžis! Abu įsteigti 2008 metais. Sulaukėme kvietimo į jų gimtadienio šventę vasarį, o mes savo ruožtu irgi tikimės kartu atšvęsti savo 10-ąjį gimtadienį gegužę. Vakaras tikrai neprailgo – skambant vis naujoms bendrai atliekamoms dainoms, išsiskirti buvo sunku. Išvykdami pasižadėjome bendradarbiauti ir draugauti toliau, todėl dabar Ukmergėje lauksime apsilankant Kupiškio jaunimėlio.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas