Ukmergėje devynioliktą kartą surengta paroda vienija šalies neįgaliuosius.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Vėl nušvito „Rudens saulutė“

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės kultūros centro Dailės galerijoje spalio 24-ąją atidaryta tradicinė, jau 19-oji, respublikinė negalės žmonių dailiųjų amatų darbų paroda-pardavimas „Rudens saulutė“. Visos šalies neįgaliuosius vienijanti ir kurti grožį, meną skatinanti paroda kasmet lankytojus nustebina naujais darbais ir jų atlikimo technologijomis.

Šį kartą eksponuojama daugiau nei 2,4 tūkst. įvairių dirbinių, kuriuos sukūrė 356 autorių iš 22 rajonuose veikiančių 34 organizacijų.

„Paroda „Rudens saulutė“ – tai galimybė neįgaliems žmonėms parodyti visuomenei savo kūrybinius ir darbinius pasiekimus bei neišsenkančią dvasios stiprybę. Sakoma, kad negalią turinčių žmonių mintys – kaip drugeliai: šviesios, lengvos, tokios, kuriose nėra niūrių spalvų. Iš tiesų į šiuos visus darbus sudėta didžiulė meilė, kantrybė, širdies šiluma, kuri praturtina kiekvieną apsilankiusį parodoje. Tad mokėkime džiaugtis tuo, ką sukūrėme, kas yra šalia mūsų, palaikančiu žvilgsniu, šiltu žodžiu ar rankos paspaudimu. Galbūt tai nėra paprasta, tačiau gyventi ir branginti kiekvieną momentą – dvasinės stiprybės simbolis“, – kreipėsi į parodos atidarymą susirinkusiuosius pagrindinė šios parodos organizatorė, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė.

Paroda veiks iki lapkričio 10 dienos.

Dailės galerijoje eksponuojama per 2 tūkstančius darbų, kuriuos sukūrė 356 autoriai.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas