Ukmergiškės su prezidente D. Grybauskaite.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Startavo „Knygų Kalėdos“

Praėjusį trečiadienį Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė įžiebė pirmąją Lietuvoje Kalėdų eglę ir paskelbė skaitytojus ir knygos bičiulius telkiančios akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią. Į Prezidentūroje vykusią šventę buvo pakviestos ir dvi ukmergiškės pedagogės – Dukstynos pagrindinės mokyk-los bibliotekininkė, popamokinės veiklos koordinatorė Violeta Markauskienė bei Vidiškių pagrindinės mokyklos bibliotekininkė, pradinių klasių mokytoja metodininkė Dalia Uselienė.

Septintą kartą vykstančios „Knygų Kalėdos“ šalies žmones šiais metais kviečia per šventinį sezoną aplankyti tą biblioteką, kurią vadiname savo biblioteka, – arčiausiai esančia, mėgstamiausia, dažniausiai lankoma, o gal dar neatrasta – ir padovanoti jai gerų, naujų knygų.

„Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu, kuriame dalyvauja 1 270 viešųjų ir 1 500 mokyklų bibliotekų. Knygų dovanoja šalies gyventojai, bend-ruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai, rašytojai ir užsienio ambasados. Per visą akcijos laikotarpį bibliotekoms padovanota per 225 tūkst. knygų.

Iki sausio 6 dienos šalies bibliotekos laukia knygų, kurių įsigyti galima „Knygų namų“, „Pegaso“, „Vagos“, nepriklausomuose knygynuose, prekybos centruose ir knygų prekybos portaluose. Knygas galima palikti knygynuose arba nunešti į savo biblioteką.

Ukmergiškiai kviečiami dovanojamas knygas atnešti į pasirinktą mokyklą arba rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas