Renginio dalyviai.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Taujėnuose

Gražina ŽUKAUSKIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Taujėnų padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Šiaurės šalių bibliotekų savaitės šių metų tema – „Šiaurės salos“. Daugiausiai dėmesio skirta šįmet 100-ąsias nepriklausomybės metines mininčios Suomijos literatūrai.

Taujėnų gimnazijoje su Šiaurės šalių salomis susipažino mišraus amžiaus priešmokyklinio ugdymo grupė ir pradinių klasių mokiniai. Ruošdamiesi Šiaurės šalių bibliotekų savaitei, paraginti mokytojų, jie piešė piešinius, kuriuose vaizdavo salas. Kūriniai buvo eksponuojami parodoje, kuria džiaugėsi visi gimnazijoje besimokantys moksleiviai ir atvykę svečiai.

Miestelio bibliotekoje surengta paroda „Šiaurės šalių rašytojų kūryba“.

Baigiamojo savaitės renginio metu moksleiviai klausėsi teksto iš suomių rašytojo Mauri Kunno knygos „Lobių sala“. Apie šį kūrėją ir salas taip pat buvo demonstruojamos skaidrės.

Vėliau vyko teatralizuotas minėtosios knygos ištraukos skaitymas. Jo metu šių eilučių autorė vaidino laivo kapitoną, gimnazijos specialioji pedagogė, logopedė Asta Kaplūnienė – piratą Ilgąjį Džoną Silverį, autoriaus žodžius skaitė gimnazijos bibliotekininkė Stefanija Vilčiauskienė.

Ne visi piratai jau tokie blogi, tad vaikus pamokė ir gerų darbų – iš popieriaus išlankstyti kepures, kartu dainuoti „Piratų dainą“, mankštintis ir netgi šokti.

Po renginio Taujėnų gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas kiekvienai dalyvavusiai klasei įteikė spalvingus padėkos raštus. Visi buvo pakviesti lankytis bibliotekose ir skaityti knygas.

Linos KRIKŠTAPONIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas