„Šventerečiaus“ jubiliejiniame koncerte dalyvavo ir jasiuliškiečiai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“

Rudens šventė Komarų dvare

Genoefa POVILAVIČIENĖ

„Šventerečiaus“ kolektyvo narė

Šventupėje, Komarų dvare, vyko koncertas-vakaronė „O už lango jau ruduo“. Į renginį sugužėjo sveteliai, kaimynai, Šventupės gyventojai. Atskubėjo Vidiškių seniūnijos seniūnas Virgilijus Štaras, Vidiškių bendruomenės nariai, atvyko kilmingos damos iš Ukmergės valsčiaus ir aplinkinių vietovių. „Šventerečiaus“ ponios viena už kitą gražesniais rūbais, skrybėlėmis, šukuosenomis, o kartu su jomis – kolektyvo vadovas Kazimieras Šermukšnis. Sulaukėme ir mūsų nuolatinių svečių ir pagalbininkų – Jasiuliškių socialinės globos namų kolektyvo „Melodija“ atlikėjų Eglės, Deniso, Genadijaus, Romo ir kitų. Juos palydėjo ansamblio vadovė Daiva Šermukšnienė.

Pasipuošusius svečius pasitiko ponai Liudvika ir Mykolas Komarai.

„Šventerečius“ Šventupės gyventojams buvo pažadėjęs savo penkerių metų jubiliejaus proga rudenį surengti koncertą. Pažado nepamiršome.

Žiūrovai šiltais plojimais scenoje sutiko „Šventerečiaus“ romansinio dainavimo kolektyvą. Vadovas Kazimieras trumpai papasakojo apie kolektyvo veiklą, įsimintinas džiugias akimirkas, mūsų koncertines išvykas ne tik po Ukmergės rajoną, bet ir už jo ribų.

Penkeri metai – nei daug, nei mažai, tačiau vadovų pastangų, darbo įdėta daug.

Juk kiekvienas žmogus – skirtingas, su kiek-vienu reikia rasti bendrą kalbą. Stengiamės neapvilti vadovų.

Nuolat bendradarbiaujame su kolektyvu „Melodija“ iš Jasiuliškių. Ne kartą scenoje mums teko dainuoti kartu su Genadijumi ir Egle. Ji puikiai groja gitara. Tad ir šį šiltą rudens vakarą jie prisijungė prie mūsų kolektyvo. Genadijus ne tik gražiai dainuoja, bet ir groja mušamaisiais. Na, o kai scenoje pasirodo Denisas, šėlsta visa salė – dainuoja, ploja, šoka. Nors Denisas rusakalbis, jis puikiai moka lietuviškai, dainuoja ir lietuviškas dainas. Tai kolektyvo vadovės Daivos nuopelnas.

Tamsų vakarą grojanti muzika lietė žvaigždžių padangę. Skambantys romansai iš ponių širdžių, virpančios gitaros akordų stygos, sakmės, pasakos, šypsenos, juokas, nuoširdus tarpusavio bendravimas sušildė susirinkusius į dvarą.

Dėkojame visiems – dainininkams, muzikantams, kolektyvų vadovams, svečiams, dvaro tarnaitėms, ekonomei, žiūrovams, kas nepatingėjo, nepabūgo tamsos, atvyko pabūti su mumis kartu.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas