Prie A. Mickevičiaus paminklo.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Priešmokyklinukai grožėjosi Vilniumi

Birutė LUKOŠIENĖ

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė

Siekdami paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, vaikų lopšelio-darželio ,,Eglutė‘‘ priešmokyklinių „Naminukų‘‘ ir ,,Giliukų‘‘ grupių ugdytiniai lankėsi Vilniuje. Lydimi gidės Laimutės, vaikai pėsčiomis kelias valandas vaikščiojo po sostinės senamiestį.

Kelionė prasidėjo nuo Adomo Mickevičiaus paminklo. Dailės akademijos Dizaino katedros apžvalgos aikštėje darželinukai iš viršaus grožėjosi senamiesčiu ir Šv. Onos bažnyčia. Pabuvę Bernardinų bažnyčioje ir Katedroje, visi uždegė po mažą žvakutę, kurią gidė Laimutė ištraukė iš savo paslapčių skrynelės. Prieš degdami žvakelę vaikai prisiminė savo senelius, prosenelius ir žvakelių švieselę skyrė jiems, išėjusiems Anapilin.

Katedros aikštėje priešmokyklinukai apžiūrėjo paminklus kunigaikščiui Gediminui, karaliui Mindaugui. Trumpam apsilankę Valdovų rūmuose, apžiūrėjo autentiškas mūrines sienas.

Vaikščiodami po Bernardinų sodą ukmergiškiai grožėjosi auksinio rudens gamta, čežančiais geltonais lapais, Vilnelės upėje plaukiojančiomis antytėmis, kurios noriai ,,bendravo‘‘ su vaikais. Keliaujant į Kalnų parką, darželinukai apžiūrėjo Gedimino pilį. Pasiekę Trijų kryžių kalną, iš paukščio skrydžio grožėjosi viso miesto panorama, kuri mažiesiems keliautojams paliko didžiulį įspūdį. Po turiningo ir įdomaus pasivaikščiojimo vaikai trynė skulptūrų ,,Karališki skalikai‘‘ nosytes, kad dar kartą galėtų čia sugrįžti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas