Piktadariai išvertė ir tvorą.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Pėsčiųjų ir dviratininkų takas liko be priežiūros

Pakalnės gatvės gyventoja pasakojo apie situaciją pėsčiųjų ir dviratininkų take, esančiame Šventosios paupyje. Pasivaikščioti susiruošusi moteris liko priblokšta: „Suoliukai sulaužyti, šiukšliadėžės išvartytos, išbarstytos šiukšlės, išversta nuo upės skirianti tvora…“ Laikraščio skaitytoja ne tik piktinosi chuliganais, bet ir klausė, kas turi rūpintis šio tako priežiūra. Jos nuomone, juk kažkas privalėtų surinkti susikaupiančias atliekas, sutvarkyti aplinką, suremontuoti suniokotus įrenginius.

Moteris pastabų turėjo ir taką įrenginėjusiems statybininkams. Jos pastebėjimais, tiesiant tvorą cemento, į kurį vėliau buvo statomi kuolai, skiedinys piltas tiesiai į žemėje iškastas duobutes. Todėl dabar, sušlapus gruntui, labai lengva tvorą išversti. „Peršasi nuomonė, kad vykdomų darbų niekas tuo metu nekontroliavo?..“ – mintimis dalijosi ukmergiškė.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė paaiškino, kad už pėsčiųjų tako priežiūrą ir tvarką yra atsakinga Ukmergės miesto seniūnija, kuri dėl šio įvykio kreipsis į policiją ir prašys surasti niokotojus.

„Tenka tik apgailestauti, jog pėsčiųjų tako įrenginiai nuo vandalų nukenčia jau ne pirmą kartą, – kalbėjo D. Zimblienė. – Ši vieta patenka į vaizdo stebėjimo kameros, įrengtos ant pagrindinio miesto tilto per Šventąją, matymo zoną. Joje yra užfiksuoti pastarojo vandalizmo kadrai. Netrukus, per 2–3 savaites, kitame šio tako gale atsiras dar viena stebėjimo kamera, tad likti šioje teritorijoje nepastebėtam galimybių nebus.“

Atstovė spaudai pridūrė, jog vien savivaldybė ir jos darbuotojai nėra pajėgūs pažaboti vandalų. Tam reikia ir visuomenės pagalbos: „Operatyviai pranešta informacija apie chuliganiškus veiksmus padėtų efektyviau išaiškinti piktadarius. Todėl raginame ukmergiškius nebūti abejingiems ir nedelsiant pranešti policijai apie pastebėtus vandalizmo atvejus.“

Kaip informavo D. Zimblienė, pėsčiųjų tako įrengimo darbus atliko atestuota statybos organizacija UAB „Vilnista“. Statybos techninę priežiūrą vykdė taip pat atestuota įmonė UAB „Statybų techninė priežiūra“. Baigtus darbus statybos užbaigimo komisija, kurioje dalyvavo visų privalomų žinybų atstovai, objektą priėmė 2012 metų lapkričio 23-iąją.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė patikino, kad sezono metu, t. y. šiltuoju metų laiku, pėsčiųjų tako teritorijoje šiukšlės buvo surenkamos kas savaitę ir dažniau. Dabar, atšalus orams, tai daroma rečiau. Pasak seniūnės, sulaužyti bei apgadinti tako įrenginiai netrukus bus išvežti ir pavasarį atstatyti.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ! :
    O ko cia stebisi? Juk jau is pat pradziu visi kalbejo,kad valdziagyviai isplaus ES pinigus ir paliks ta taka likimo valiai,taip ir nutiko.
    • BOMBERIS :
      Puikus komentaras. Tiesiai į dešimtuką.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas