„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Lopšelis-darželis ,,Žiogelis“ kvies eksperimentuoti

Ukmergės vaikų lopšelis-darželis ,,Žiogelis“ – vienintelė ikimokyklinio ugdymo įstaiga Lietuvoje, pakviesta pristatyti savo kūrybines idėjas artėjančios parodos „Mokykla 2017“ atradimų laboratorijose.

Tradicine tapusi paroda „Mokykla 2017“ vyks lapkričio 24–25 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Tai svarbiausias Lietuvos švietimo bendruomenės metų renginys. Jame susitinka, mokosi, diskutuoja ir gerąja patirtimi dalijasi mokyklų steigėjai, švietimo centrų ir mokyklų vadovai, verslo įmonių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, mokytojai, mokiniai ir jų tėvai. Jau trečius metus parodoje veikia atradimų laboratorijos, kuriose savo išmone ir kūrybiškumu dalijasi Lietuvos mokyklos.

Naujovėms neabejingas ir moderniai dirbantis vaikų lopšelio-darželio ,,Žiogelis“ kolektyvas pateikė paraišką dalyvauti parodoje ir jam nusišypsojo sėkmė.

Kadangi kasdieninėje ugdomojoje veikloje vaikai daug eksperimentuoja su natūraliomis priemonėmis, nebuvo sunku apsispręsti, kokias veiklas pasiūlyti parodoje „Mokykla 2017“. Darželio atstovai pasirinko temą ,,Mokymasis tyrinėjant“.

Eksperimentuodami mažieji dalyviai bus įtraukti į originalią veiklą – ieškos atsakymų į naujus, nežinomus ir sudėtingus klausimus. Panaudodami spalvotą smėlį ir druską, natūralius augalus kurs originalius paveikslėlius, išmargins audinį spalvotais ornamentais, dirbs su Spalvų mašina, kurs ,,Obuolinį ugnikalnį“. Vyks pažintinė, tiriamoji ir kūrybinė veikla.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas