Pranešimą pateikė ir ukmergiškiai.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Konferencijoje dalyvavo ir dukstyniečiai

Jaunieji gamtos mylėtojai buvo susirinkę į Ukmergės technologijų ir verslo mokyklą, kur vyko respublikinė pradinių klasių mokinių ir mokytojų konferencija „Eksperimentai kiekvienai dienai“.

Gausiame dalyvių būryje savo patyrimu dalijosi ir Dukstynos pagrindinės mokyklos 4b ir 4c klasių mokiniai – Viktorija Filačiovaitė, Augustė Navickaitė, Kamilė Pet-rauskaitė ir Vėjas Pranculevičius. Mokinius ruošė mokytojos Rita Gelūnienė ir Žydra Grybienė. Pranešime ,,Ir mažuose atradimuose – didelis pažinimas“ dukstyniečiai pristatė tyrimus bei stebėjimus, kuriuos atliko pamokose, neformaliojo ugdymo užsiėmimuose, gamtoje bei namuose.

Konferencijos dalyviai įgijo daug naudingų žinių gamtotyros tema. Ypač sužavėjo jaunojo ūkininko pranešimas apie avyčių auginimą ir priežiūrą. Vaikai su nuostaba stebėjo drugelio metamorfozę, sužinojo, kad ir bulves galime panaudoti namų apšvietimui, žavėjosi gėlės mimozos reakcija į dirgiklius…

Po renginio visi buvo pakviesti susipažinti su baldininko profesija, apsilankyti mokomajame baldų gamybos ceche, kur sumontuotos kompiuterizuotos staklės. Vaikams labai patiko ir linksmoji dalis, kuri vyko sporto salėje su krepšininkais-šokėjais Justinu ir Martyna.

,,G. ž.” inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas