Dainiaus VYTO nuotr.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Elgetauti Ukmergėje nedraudžiama

„Nuomonių telefonu“ paskambinusi Birutė sakė, kad neretai vakare, sutemus, lankosi Vilniaus gatvėje esančiame prekybos centre. Ukmergiškės teigimu, beveik kaskart nemaloniai nuteikia prie įėjimo stovintys ir iš praeivių prašantys pinigų du žmonės – tamsaus gymio pagyvenęs vyras ir neįgali moteris.

„Vėliau vakare prie prekybos centro būna mažai žmonių. Tuomet darosi baugu, kad centų negavę elgetautojai ar jų bendrai tamsoje gali pasekti iš paskos ir apiplėšti. Kiek žinau, mūsų rajone elgetauti uždrausta, tad kodėl niekas nekreipia dėmesio į šiuos žmones?“ – kalbėjo ukmergiškė.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus paaiškino, kad 2009 metais priimtose Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklėse buvo įrašytas punktas, jog visoje rajono savivaldybės teritorijoje draudžiama prašyti išmaldos. Tiems, kurie šio draudimo nepaisė, grėsė Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatytos baudos.

2015 metais rajono Savivaldybės taryba priėmė naujas Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisykles ir jose punkto apie išmaldą neliko. Dabar galioja 2017 m. kovo 30 d. rajono Savivaldybės tarybos sprendimu patvirtinta nauja Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių redakcija. Joje taip pat nieko nekalbama apie elgetavimą, išmaldos prašymą.

„Pritariu, jog elgetaujantys žmonės miesto nepuošia, tačiau jie minėtųjų Tvarkymo ir švaros taisyklių nepažeidžia. Beje, šiuo klausimu savivaldybėje buvo nemažai diskutuota, išsakyta įvairių nuomonių. Galiausiai nuspręsta punkto apie išmaldos prašymą į taisykles neįrašyti“, – sakė A. Dutkus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas