Lisabonoje ukmergiškės garsino mūsų šalies ir Ukmergės vardą.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

„Cantilena“ tarptautiniame festivalyje Portugalijoje

Daiva PETRIKIENĖ

„Cantilena“ vadovė

Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“ dalyvavo Portugalijoje vykusiame naujame tarptautiniame „Interkultur“ projekte, chorinės muzikos festivalyje „On stage in Lisbon“.

Į festivalį susirinko chorai iš septynių pasaulio šalių. Renginio metu vyko chorų koncertai, meistriškumo kursai, pažintinė ekskursija po Lisaboną, draugystės koncertas, įspūdingas baigiamasis festivalio koncertas.

Koncertų metu kolektyvai pristatė klausytojams dvi skirtingas programas, savo šalį. Po koncertinių pasirodymų „Cantilena“ sulaukė labai gerų atsiliepimų iš meistriškumo kursų vadovų ir festivalio organizatorių, džiaugėsi gausiais publikos aplodismentais ir padėkos žodžiais. Meistriškumo kursams vadovavo vienas ryškiausių Portugalijos chorvedžių Miguel Santos e Castro. Gilinomės į portugalų kultūrą, chorinę muziką, atlikome šio chorvedžio sukurtą autorinį kūrinį.

Baigiamasis festivalio koncertas buvo sudarytas iš dviejų dalių. Pirmojoje dalyje skambėjo individualios ir spalvingos chorų programos, o antrojoje – jungtinis choras atliko meistriškumo kursų metu paruoštą programą. Pasirodymo metu netrūko spontaniškumo ir improvizacijos. Atradome įvairesnę muziką, charizmatiškas dirigentas puikiai valdė jungtinį chorą, leido pajusti gilų muzikos poveikį, dainavimo, muzikavimo kartu su kitų tautų chorais džiaugsmą.

Džiaugiamės galėdami puoselėti vokalinio meno tradicijas, atrasti daugiau galimybių. Už sudarytą progą skleisti Lietuvos chorinę muziką ir garsinti mūsų šalies, Ukmergės vardą dėkojame rajono savivaldybei, Kultūros centrui ir jo vadovei Rasai Graužinienei, rėmėjams, vertėjai Vaidai Zlatkutei.

Kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“ po vieno iš koncertų.

V. ZLATKUTĖS ir Dainos KRIAUČIŪNIENĖS nuotraukos 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Nuostabu, puikus kolektyvas, garsina Ukmergę pasaulyje!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas