Šventinį minėjimą pradėjo rajono Policijos komisariato viršininkas M. Petrauskas.

Aktualijos, Naujausi

„Venkite streso, bet nevenkite darbo…“

Pirmadienį Lietuvos policijos pareigūnai minėjo savo profesinę šventę – Angelų sargų dieną. Ta proga ryte tradiciškai rajono Policijos komisariato kolektyvas įsiamžino bendroje nuotraukoje. Tuomet vykta į kapines pagerbti Amžinybėn iškeliavusių kolegų. Paskui pareigūnai rinkosi Švč. Trejybės bažnyčioje į Mišias. Po pietų komisariate vyko šventinis minėjimas. Jame dalyvavo nemažas būrelis svečių, atvykusių pasveikinti policijos pareigūnus, padėkoti jiems už atsakingai vykdomas pareigas.

Rajono Policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas savo pasisakymą pradėjo nuo padėkos žodžių. Jis už darbą dėkojo visiems pareigūnams, padalinių vadovams. Po to kolegoms paskaitė paskaitėlę apie stresą. Priminė jo žalą, ragino mėgautis dabartinėmis akimirkomis ir nesijaudinti dėl ateities. Žaismingą pasisakymą vadovas baigė palinkėjimu: „Venkite streso, bet nevenkite darbo.“

Šventės proga pareigūnams įteikta įvairių apdovanojimų. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus apdovanotas I-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“. Vyresnysis tyrėjas Alius Rasimavičius pelnė II-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklą „Už nepriekaištingą tarnybą“. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko padėkomis paskatinti vyresnysis tyrėjas Titas Paknys, vyresnioji tyrėja Lina Kuosaitė-Paknienė ir tyrėja Agnė Skorulskaitė, o vienkartinėmis piniginėmis išmokomis – vyresnysis tyrėjas Darius Kužinauskas, vyriausioji patrulė Modesta Zubrickaitė, vyriausiasis patrulis Sigitas Kalesnykas. Policijos departamento generalinio komisaro padėka įteikta vyresniajai tyrėjai Neringai Kiškei.

Sveikinimo žodžius tarė Seimo narys Juozas Varžgalys. Rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas pasidžiaugė, kad daugiau nei per dvejus metus, kai užima šias pereigas, jam nė karto neteko girdėti blogų atsiliepimų apie ukmergiškius policijos pareigūnus. Jis dėkojo už prasmingą ir ne visada tinkamai atlyginamą tarnybą, linkėjo sveikatos, ištvermės, susiklausymo.

Mero padėkomis už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą ir gerus darbo rezultatus, užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, formuojant saugią aplinką Ukmergės rajone bei vykdant veiksmingą nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją ir tyrimą, apdovanoti Veiklos skyriaus vyriausieji tyrėjai Ingrida Dutkienė, Virgilijus Komičius, Vaidas Šereiva ir Tomas Zimblys bei Reagavimo skyriaus vyresnieji tyrėjai Gediminas Kalesnykas ir Mindaugas Varnas.

Policijos darbuotojus su profesine švente sveikino ir už bendradarbiavimą dėkojo rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus Vaiko teisių apsaugos poskyrio vedėja Reda Liubomirskienė. Prie sveikintojų prisijungęs rajono prokuratūros vadovas Gintas Vaičiūnas taip pat įteikė generalinio prokuroro padėką vyresniajai tyrėjai Agnei Šidlauskaitei. Policijos pareigūnus sveikino ir Ukmergės rajono apylinkės teismo laikinasis vadovas Rinaldas Adamonis, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktorius Jonas Cesevičius, UAB „Likmerė“ atstovai. Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas paminėjo, jog ugniagesiai su policijos pareigūnais incidentų metu kasmet vidutiniškai susitinka 100 kartų, taip pat glaudžiai bendradarbiauja prevencijos priemonėse, dirbdami su jaunimu. Viršininkas už išskirtinę pagalbą padėkojo tyrėjams S. Kalesnykui ir Rolandui Butkui. Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius padėkas įteikė vyresniesiems tyrėjams Romui Morkūnui ir Osvaldui Novikui, taip pat padėkojo savanorei I. Dutkienei.

Angelų sargų dienos proga jau septintą kartą įteikiamas tradicinis metų apdovanojimas ir paskelbiamas pilietiškiausias poelgis.

Visus metus mes stengiamės atkreipti dėmesį į tuos poelgius, kuriuos atlikti paskatina tokios žmogaus savybės, kaip dora, drąsa, sąžiningumas, atjauta, nepakantumas piktavaliams“, – kalbėjo šventinį renginį vedusi Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė.

Padėka skirta mokytojai Vilmai Retienei. Ji vėlų kovo vakarą pastebėjo, kaip vaikinai Maironio gatvėje nuplėšė kelio ženklą. Ukmergiškė ne tik iškvietė policiją, bet ir pati sekė vaikinus, pranešė, kuria kryptimi jie eina. Piktadariai buvo sulaikyti, jiems skirta bauda.

Pilietiškiausio ukmergiškio statulėlė įteikta 29-erių Aivarui Sabui. Prieš metus, spalį, buvo pavogtas Jaunimo gatvėje, prie parduotuvės, trumpam 80-metės moters paliktas dviratis. Savininkė, išėjusi iš parduotuvės ir pamačiusi, kad nepažįstamas vyras važiuoja su jos dviračiu, ėmė šauktis pagalbos. Močiutės šauksmus išgirdo netoliese gyvenantis A. Sabas. Supratęs, kad vagis gali pasprukti ir jo sučiupti nepavyks, vyras sėdo į automobilį ir nuvažiavo iš paskos. Pavijęs ir sulaikęs vagišių ukmergiškis iškvietė policiją.

Renginyje prisiminti ir Policijos komisariato veteranai. Georgijui Smoliakui skirta padėka, o septyniems šiais metais baigusiems tarnybą pareigūnams – policijos veterano ženkleliai.

Šventę pasveikinimu baigė neoficialus policijos kapelionas, kunigas Šarūnas Petrauskas. Jis palaimino pareigūnus ir įteikė viršininkui 25 pakabučius, skirtus automobilių raktams, su Šv. Kristoforo ir Šv. Jono Pauliaus II atvaizdais. Kunigas linkėjo, kad policijos pareigūnus jų rizikingame ir pavojų kupiname darbe saugotų ne tik Angelai sargai, bet ir šventieji.

Reagavimo skyriaus viršininkas V. Butkus (kairėje) apdovanotas už nepriekaištingą tarnybą.

A. Sabas pripažintas pilietiškiausiu metų ukmergiškiu.

V. Retienę pasveikino ir meras R. Janickas.

Šventiniame minėjime policijos pareigūnams padėkota už atsakingai vykdomas pareigas.

Kunigas Š. Petrauskas dovanojo pakabučius policijos tarnybinių automobilių raktams.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas