Ukmergės MSIC komanda.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Ukmergės ateitis – jaunimo rankose!

Deividas BUTKUS

Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro ryšių su visuomene koordinatorius

Spalio 20–21 dienomis 70 Ukmergės rajono moksleivių sugužėjo į Lietuvos moksleivių sąjungos padalinio, Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro (UMSIC) savanorių organizuotus mokinių savivaldų mokymus „Mes>Aš. Kartu galime daugiau!” Šių mokymų tikslas buvo išsiaiškinti bendrą mokinių savivaldų situaciją, aktyvinti jų darbą, gerinti emocinę aplinką mokyklose, mokytis komunikuoti, organizuoti renginius, atstovauti moksleiviams ir t. t.

Penktadienio vidurdienį Ukmergės kultūros centre pradėjo šurmuliuoti dešimtys moksleivių iš „Šilo“, Senamiesčio, Užupio pagrindinių mokyklų, Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos, Želvos, Taujėnų, Siesikų gimnazijų bei Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos. Jų pasveikinti atvyko rajono meras Rolandas Janickas, o Ukmergės MSIC savanoriai linkėjo naudingų ir linksmų mokymų. Pirmąją paskaitą vedė koučingo specialistė Raminta Girdvainė.

Po naudingos, bendrauti tarpusavyje paskatinusios paskaitos moksleiviai vėl grįžo prie darbų: Senamiesčio pagrindinėje mokykloje vyko UMSIC savanorių vesti užsiėmimai, kurių metų buvo bandoma išsiaiškinti kiekvienos mokyklos mokinių savivaldos bendrą situaciją.

Nors darbas grupėse ir vyko ilgai bei atėmė daug jėgų, po vakarienės mieste entuziastingi moksleiviai susirinko į Jono Basanavičiaus gimnaziją, kurioje įsikūrus nakvynei jų laukė dirbtuvės „Gyvoji biblioteka“. „Gyvosios knygos“ – tai žmonės iš pažeidžiamų socialinių grupių, visuomenėje patiriantys diskriminaciją ar išankstines nuostatas. „Gyvosios knygos“ skatino dalyvius ugdyti tarpusavio supratimą, toleranciją ir pagarbą žmogaus teisėms. Nustebinti „knygų“ istorijų, moksleiviai miegoti nėjo – vyko socializacija: į komandas padalinti dalyviai rengė muzikinius pasirodymus tam tikromis temomis, tai jiems leido dar geriau tarpusavyje susipažinti ir susidraugauti.

Po smagios, bendravimo ir juoko kupinos nakties šeštadienį moksleiviai pradėjo darbą Nacionalinio Lietuvos moksleivių sąjungos biuro atstovų vedamose renginių organizavimo, mokinių savivaldos įvaizdžio planavimo, atstovavimo ir darbo planavimo grupėse. Pasisėmę naujų žinių ir papietavę, mokiniai prisiminė pirmąją mokymų dieną, įamžintą linksmame videofilmuke, ir baigė mokymus.

Po šių dviejų dienų veiklos, inicijuotos Ukmergės MSIC savanorių, visi įsitikino, jog Ukmergės jaunimas yra aktyvus, motyvuotas ir pasiruošęs dirbti dėl savo ateities. Moksleiviai į mokyklas parsivežė naujų žinių bei įgūdžių, kurių prireiks formuojant stiprios ir efektyvios mokinių savivaldos modelį.

Renginio atidarymas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas