Po laureatų apdovanojimų ukmergiškiai su festivalio organizatoriais prie Mykolo Žilinsko dailės galerijos.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Tarptautiniame kino konkurse lydėjo sėkmė

Jolita ŠLEPETIENĖ

 Ukmergės meno mokyklos Dailės skyriaus mokiniai, trečioje ir ketvirtoje klasėse besimokantys naujųjų technologijų menų, išmėgina įvairias animacijos kūrimo technikas. Pirmuosius darbus kuria grupėse, vėliau išbando jėgas dirbdami individualiai. Nuo idėjos atsiradimo iki pirmosios filmuko peržiūros praeina nemažai laiko. Meno mokyklos ir Antano Smetonos gimnazijos jaunieji kino kūrėjai geriausius savo darbus siuntė Kaune vykusiam tarptautiniam medijų ir fotografijos filmų konkursui „Mano kinas 2017“. Konkurse dalyvavo 73 filmai iš Estijos, Rusijos, Lietuvos, taigi, varžytis buvo su kuo.

Konkurso „Mano kinas 2017“ rezultatai buvo iškilmingai paskelbti Mykolo Žilinsko dailės galerijos salėje vykusio laureatų apdovanojimo renginio metu. Filmus komentavo ir apdovanojimus teikė kino kritikas Gediminas Jankauskas, režisierius Artūras Ulevičius, vizualinio meno mokytojas ekspertas Jonas Kuzminas.

Animacinių filmų grupėje pirma vieta atiteko ukmergiškių kurto filmo „Venecijos zombis“ kūrybinei grupei: Kamilei Trejakaitei, Taurui Gūdmantui, Aistei Aniūnaitei, Adrijui Čyvui, Austėjai Paškevičiūtei ir Neringai Mecelytei. Meno mokyklos Dailės skyrių šiemet baigusios Evelinos Ordavičiūtės baigiamasis darbas – animacinis filmas „Pavasario fėjos“ – įvertintas nominacija už kūrybinius ieškojimus. Džiaugiausi žinodama, kad kartu su mokiniais jų sukurtus filmus žiūri ir tėveliai. Antano Smetonos gimnazijoje besimokančių mokinių darbai buvo parodyti renginio metu.

Dokumentinio kino grupėje antrą vietą užėmė filmas „Senoji Ukmergė atgyja“. Žilvinas Žitkauskas, Paulina Kardokaitė ir Vytautas Glazauskas, naudodami senąsias miesto nuotraukas, ieškojo taškų, iš kur galėjo būti fotografuota, ir filmavo spalvotą ir judrų mūsų miesto gyvenimą. Malonu buvo prisiminti kino dirbtuvių gimnazijoje su Lietuvos kino centro režisieriais akimirkas ir klausytis kino kritiko G. Jankausko pagyrimų.

Aktyviai užsiimantis įvairia kūrybine veikla Saidis Orda namo keliavo rankose laikydamas krištolinį kubą, įteiktą už muzikinį vaizdo klipą „Autumn Paradise“, kuriame filmavosi ir dainavo Ieva Uselytė. Laimėjęs pirmą vietą jis gali didžiuotis ir trečia vieta vaidybinių filmų grupėje. Ją Saidis pelnė už filmą „Siaubo įkaitės“, kuriame vaidino Gintarė Perednytė, Uršulė Jankūnaitė, Toma Troškaitė. Daug laiko užėmęs klipo montavimas sužavėjo publiką, o jaunosioms aktorėms puikiai pavyko perteikti kuriamų personažų charakterį.


Po renginio buvome paprašyti duoti interviu. Buvo smagu jausti, kad darbai yra puikiai įvertinti, jog kūrybiniai ieškojimai, reikalavę daug laiko ir pastangų, leidžia gerai jaustis dideliame ekrane žiūrint savo darbus. Dalyvavimas kino festivaliuose, filmų peržiūrose yra vertinga patirtis. Čia galima daug ko pasimokyti iš kitų, savo darbus pamatyti lyg ir kitomis akimis, reiklesniu žvilgsniu. Mokiniams tai padeda palaikyti motyvaciją kurti filmus ir siekti meninės kokybės.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas