Aktualijos, Naujausi

Prasideda šildymo sezonas

Spalio 4-osios rytą rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas pasirašė įsakymą dėl 2017-2018 metų šildymo sezono Ukmergės rajone pradžios.

Pirmiausia bus pradėtos šildyti rajono ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigos. Čia šildymo sezonas prasidės spalio 5 dieną.

Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės numato, kad šildymo sezono pradžią ir pabaigą, atsižvelgdama į faktines lauko oro temperatūras, nustato savivaldybės institucija. Šildymo sezoną galima pradėti, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra žemesnė už 10 laipsnių, ir baigti, kai ši temperatūra tris paras iš eilės yra aukštesnė už 10 laipsnių.

Paskelbus šildymo sezoną daugiabučių gyvenamųjų namų patalpos teisės aktuose nustatyta tvarka gali būti pradėtos šildyti ir vėliau, jei tam pritaria dauguma (daugiau nei pusė) gyvenamojo namo gyventojų. Apie tai įgaliotas asmuo gali pranešti šilumos tiekėjui. „Gyvenamųjų ir viešojo naudojimo pastatų mikroklimato“ higienos normoje numatyta, kad gyvenamųjų patalpų oro temperatūra šildymo sezono metu turėti svyruoti tarp 18–22 ˚C. Patalpoje, kurioje miegama, oro temperatūra gali būti 2–3 laipsniais žemesnė.

Pernai šildymo sezonas Ukmergės rajone pradėtas spalio 6 dieną, 2015 m. – spalio 8-ąją. 2014 m. šiluma į gyvenamąsias patalpas rajone pradėta tiekti spalio 21 dieną, 2013 metais – spalio 2 dieną.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Pašileje dar nešildo.Pramones mikrorajone jau šildo.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas