„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Kviečia muzikai itin gabius vaikus

14 metų Lietuvoje veikiantis Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“ skelbia kasmetę talentingų vaikų atranką ir kviečia joje dalyvauti muzikai itin gabius šalies vaikus. Pretenduoti į paramą gali vaikai nuo 10 iki 16 metų, besimokantys Lietuvoje ar užsienio šalyse bei savo ateitį ir karjerą siejantys su profesionalia muzika. Parama teikiama vieneriems metams ir skiriama tikslinėms išlaidoms vaikų tobulinimuisi muzikos srityje padengti. Fondas taip pat rengia stipendininkų koncertus Lietuvoje ir užsienyje, organizuoja meistriškumo pamokas bei kitus įvairius projektus.

Kasmetinę jaunųjų muzikos talentų atranką M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas vykdo keliais etapais: gabūs moksleiviai jau dabar kviečiami teikti paraiškas iki spalio mėnesio pabaigos, o atrinkti pretendentai bus sukviesti parodyti savo talentų gyvojoje perklausoje. Šio etapo perklausos koncertas vyks Vilniuje šių metų lapkričio 18 d. Jaunuosius muzikus, kuriems ir bus teikiama parama, padės atrinkti kompetentinga komisija, sudaryta iš garsiausių šalies muzikos profesionalų.

Kaip teigia M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo direktorė Agnė Kažimėkaitė, konkursas paramai gauti kasmet sulaukia didžiulio muzikai gabių vaikų susidomėjimo. Į fondo organizuojamą atranką atvyksta gausus būrys talentingų, įvairiausiais instrumentais muzikuojančių vaikų iš visos Lietuvos.

„Be galo džiaugiamės, jog ryškiausi jaunieji šalies talentai yra ruošiami ne tik pagrindinėse šalies meno mokyklose, bet ir mažesniuose miestuose, o perklausoje, be smuiko ar fortepijono garsų, dažnai skamba ir kanklės, trimitas ar akordeonas. Šalies regionuose dirba daugybė aukščiausio lygio pedagogų, kurie užaugino ne vieną gabių muzikų kartą. Tad atrankos kasmet būna išties graži talentų šventė, kurioje pamatome, kiek šalyje yra gabių jaunų žmonių.

Ne visiems fondas gali padėti, kartais atrankų komisijai tenka ilgai svarstyti galimų stipendininkų sąrašus, tačiau tiems, kas jais tampa, stengiamės padėti kaip galime – finansine, moraline parama, pažintimis ar suteikdami erdvę koncertams“, – kalbėjo A. Kažimėkaitė ir pabrėžė, jog nors kiekvienu atveju parama skirtinga, tačiau ji padėjo iškilti ne vienam garsiausiam šalies jaunosios kartos muzikui.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas