M. Raškevičienė.

Aktualijos

Įveikė antrą Konstitucijos egzamino etapą

Ketvirtadienį vyko antrasis vienuoliktus metus iš eilės organizuojamo Konstitucijos egzamino etapas. Į jį buvo patekę du ukmergiškiai, nugalėję pirmajame ture. Tai Monika Raškevičienė ir Andrius Kalesnikas.

Abu laimėtojai sprendė testą teisinio išsilavinimo neturintiems asmenims. Į antrąjį egzamino etapą atvyko tik viena dalyvė – M. Raškevičienė. Ji šioje visuotinėje teisinių žinių įvertinimo akcijoje dalyvauja trečią kartą.

Egzamino dalyviams buvo pateikta 20 klausimų – 19 testo tipo ir vienas atviras. Monika surinko reikiamą balų skaičių, atsakė į atvirą klausimą ir jos darbas išsiųstas į Vilnių vertinti komisijai.

Po antrojo etapo paaiškės visi egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 25 dieną Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ukmergės rajono savivaldybėje Konstitucijos egzamino pirmajame ture dalyvavo keturi ukmergiškiai – vienas pilietis sprendė teisinį išsilavinimą turintiems ar jo siekiantiems skirtą testą, trys – testą teisinio išsilavinimo neturintiems asmenims.

Šiemet Lietuvos Respublikos Konstitucijai sukanka 25-eri. Šiais, jubiliejiniais metais, organizuojamas Konstitucijos egzaminas išskirtinis tuo, kad jo metu tikrinamos ir Lietuvos konstitucinės raidos žinios. Egzamino dalyviams pateiktuose testuose minimos tarpukariu priimtos trys nuolatinės (1922 m., 1928 m. ir 1938 m.) ir trys laikinos (1918 m., 1919 m. ir 1920 m.) laikinosios Konstitucijos – šiandienio pagrindinio valstybės įstatymo pirmtakės.

Dainiaus VYTO nuotrauka

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas