Asociatyvinė freeimages.com nuotr.

Sportas

„Vilkmergė“ ruošiasi kovoms

Giedrė ŠATAITĖ

Praėjus vasarai prasideda įvairių sporto šakų čempionatai. Kovoms Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) ruošiasi ir Ukmergės moterų krepšinio klubo „Vilkmergė“ komanda.

Moterų krepšinio klubo prezidentė Rima Boškevičienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad praėjusiais metais „Vilkmergės“ komanda pirmą kartą dalyvavo aukščiausiosios Lietuvos moterų krepšinio lygos varžybose, tad laikotarpis nebuvo lengvas. „Šiemet tikslai ir norai yra didesni, tad 2017–2018 metų LMKL čempionatui rengėmės ypač atsakingai“, – teigė klubo vadovė.

Ji pasakojo, jog vyriausiuoju treneriu ir toliau bus Gitautas Kievinas, jam talkins nauja asistentė – ilgametė Ukmergės sporto centro trenerė Rita Troškienė. Taip pat dirbs Europos čempionė Rima Petronytė-Bražėnienė, šiais metais ji eis ir klubo administratorės pareigas. Sveikata rūpinsis kineziterapeutas Žilvinas Boškevičius. Komandai talkins Algirdas Karalius – ypač sėkmingai Lietuvoje dirbantis motyvacinių seminarų moderatorius ir treneris-sėkmės mokytojas. Jo pamokos grįstos giliomis žiniomis ir nuolatiniu mokymusi. Algirdas bus sporto psichologas.

„Komandos vadovai bei treneriai visą vasarą dirbo, siekdami surasti kuo daugiau bendraminčių, galinčių padėti ekipai sustiprėti, stengėsi suburti kuo pajėgesnes žaidėjas. Klubą papildė daug naujų krepšininkių, „Vilkmergei“ atstovaus ir komandos senbuvėmis vadinamos Martyna Petrėnaitė, Aurelija Putramentaitė, pernai prie klubo prisijungusi Olivia Ann Brown, Ukmergės sporto centro auklėtinės Martyna Čepaitė, Vesta Peregorodejevaitė. „Tiesa, yra ir netekčių – neliko vidurio puolėjos Monikos Petrauskaitės, papildžiusios Kauno „Aisčių“ ekipos gretas, nepamatysime ir Jolantos Marmienės, Agnės Antanavičiūtės, Grėtės Patumsytės, Kamilės Žiedelytės, Rimantės Amankavičiūtės, Ievos Černiauskaitės. Dėkojame joms už nuoširdų darbą „Vilkmergėje“ ir linkime sėkmės tolimesnėje karjeroje“, – kalbėjo R. Boškevičienė.

Ji pasidžiaugė, kad šiais metais susikūrė šokėjų palaikymo komanda. Merginos krepšinio šventę papuoš pertraukėlių metu. „Iš Vilniaus atvykstanti šokių vadovė kviečia ir kitas ukmergiškes prie jų prisijungti“, – sakė klubo vadovė.

Ruošdamasi čempionatui, šį savaitgalį „Vilkmergė“ vieši Lenkijoje, Lodzėje, kur su kaimyninės šalies aukščiausiosios lygos komanda bei šeimininkių ekipa žaidžia draugiškas rungtynes.

Kalbėdama apie komandos dalyvavimą Lietuvos moterų krepšinio lygoje, R. Boškevičienė pabrėžė, kad tai – ne tik didelė atsakomybė tinkamai atstovauti savo rajonui, bet ir nemažos išlaidos. „Be rėmėjų pagalbos būtų sunku startuoti, todėl kviečiame paremti rajoną reprezentuojančią „Vilkmergę“. Taip pat nuoširdžiai dėkojame papildomu žaidėju vadinamiems sirgaliams – pernai sulaukėme jų didelio palaikymo. Prašome už komandą „sirgti“ ir būsimose kovose“, – dėkojo ir kvietė būti kartu R. Boškevičienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas