„Ir Lietuvoje gyventi gera!“

Tarptautinei muzikos dienai – mėgstamiausių lietuviškų dainų rinkimai ir šventė su žinomais muzikantais

Spalio 1-ąją visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė muzikos diena. Pasitikdamos šią dieną, asociacijos LATGA ir AGATA bei lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ organizuoja mylimiausių lietuviškų dainų rinkimus, kurių nugalėtojai bus paskelbti spalio 2 d. Mindaugo „Maximoje“ Vilniuje vyksiančio renginio metu. Negana to, visą savaitę prekybos centro parduotuvėse gros žymiausių šalies atlikėjų ir muzikos autorių atrinkta muzika, o akcijos organizatoriai sieks paskatinti muzikos klausytis legaliai.

Lietuviškos muzikos gerbėjai už savo mylimiausias dainas gali balsuoti jau nuo šiandien, t. y. rugsėjo 20 d. svetainėje  www.maxima.lt/lietuviska-muzika. Joje pateikiamas 30 dažniausiai prekybos tinkle skambančių lietuviškų dainų sąrašas. Į jį pateko tokie žinomi kūriniai kaip Leon Somov ir Jazzu „Sugalvoki norą“, Marijono Mikutavičiaus „Mano didžiausia žuvis“, „Daddy was a Milkman“ „Read my mind“, Ievos Narkutės „Raudoni vakarai“, „Biplan“ „Amore“, „Lemon Joy“ „Kažkada“, Ericos Jennings „Old Friends“, „Colours of Bubbles“ „Home“, Donny Montell „Wicked Games“, Sauliaus Prūsaičio „Pasaka be galo“ ir kt. Lietuviškos muzikos gerbėjų atrinktos mėgstamiausių 10 dainų pasibaigus rinkimams dar dažniau skambės „Maxima“ parduotuvėse.

Norėdami paskatinti balsuoti už mėgstamas dainas, jų autoriai ir atlikėjai lietuviškos muzikos gerbėjams dovanos dešimtis kvietimų į savo koncertus didesnėse ar mažesnėse erdvėse. Balsavusieji už savo mėgstamas dainas burtų keliu galės laimėti kvietimus į Marijono Mikutavičiaus šou didžiausiose šalies arenose, Ericos Jennings koncertą „Istorijos iš Niujorko“, „Colours of Bubbles“ ir šv. Kristoforo koncertą „Untold Story“, Donny Montell kalėdinį koncertą „Žalgirio“ arenoje ir kt.

Muzikos gerbėjai bus laukiami ir mylimiausių dainų rinkimus užbaigsiančiame renginyje, kuris vyks Mindaugo „Maximoje“  Vilniuje spalio 2 d. 18 val. Vilniečiai galės pabendrauti su mėgstamais atlikėjais, pasiklausyti gyvai, bet kitaip nei įprasta atliekamų jų kūrinių, o laimingieji bus pakviesti atsiimti laimėtus kvietimus į koncertus. Renginį užbaigs specialaus lipduko, kuriuo asociacijos LATGA ir AGATA nuo šiol ženklins lojaliausius foninės muzikos naudotojus (pirmiausia – „Maximos“ prekybos tinklo parduotuves), atidengimo ceremonija.

Vėliau visą savaitę „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvėse skambės Lietuvos ir pasaulinio garso atlikėjų dainos iš žinomų šalies muzikos autorių ir atlikėjų parengtų grojaraščių.

Labai džiaugiamės šiuo renginiu ir apskritai partneryste su „Maxima“. Šis prekybos centras jau daug metų itin palaiko lietuviškos muzikos kūrėjus – net 50 proc. šiame tinkle skambančių kūrinių yra sukurti Lietuvos autorių. Kitais metais švęsime Lietuvos valstybės šimtmetį, todėl labai tikimės, kad šio prekybos tinklo pavyzdžiu paseks ir kiti, todėl daug daugiau lietuviškos muzikos girdėsime visose viešose erdvėse“, – sako Asociacijos LATGA direktorius Jonas Liniauskas.

Jau seniai įrodyta, kad tinkamai parinkta, kokybiška ir gera muzika yra svarbi sėkmingo verslo dalis. Lietuviškas prekybos tinkas „Maxima“ tai kuo puikiausiai patvirtina, būdamas sektinu pavyzdžiu ir kitiems verslams. Džiaugiamės tiek šia iniciatyva, tiek kitais bendrais darbais. Lietuviškam prekybos tinklui „Maxima“, kaip ir mums, svarbi muzika ir jie tai įrodo savo darbais“, – sako AGATA muzikos licencijų skyriaus vadovas Mindaugas Budvytis.

Esame lietuviškas prekybos tinklas, tad labai džiaugiamės remdami būtent Lietuvos partnerius. Bet kurioje „Maximos“ parduotuvėje mūsų pirkėjai ir darbuotojai kiekvieną dieną gali klausytis populiarios lietuviškos ir viso pasaulio muzikos, kuri grojama visiškai legaliai. Tokiu būdu ne tik džiuginame savo lankytojus, bet ir investuojame į talentingus Lietuvos kūrėjus“, – atskleidžia Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė. 

K. Meidė priduria, kad „šia kampanija norime prisidėti ir prie Lietuvos vartotojų sąmoningumo didinimo, juk muzika yra intelektualinis kūrinys ir už jį turi būti sąžiningai atlyginama. Legalus muzikos klausymas tampa mada, netgi tam tikru vertybiniu pareiškimu, tad džiaugiamės galėdami prie to dar labiau prisidėti.“

Apie AGATA:

AGATA – visą pasaulį apjungianti kūrybingų žmonių bendruomenė, kurią sudaro daugiau nei 60 tūkst. Lietuvos ir viso pasaulio dainininkų, muzikantų, aktorių ir muzikos leidėjų.

Apie Asociaciją LATGA

Asociacija LATGA – 28-tus metus veikianti ir daugiau kaip 5 tūkstančius įvairių sričių Lietuvos autorių (tarp jų – ir daugiau nei 2000 muzikos ir /arba dainų tekstų kūrėjų) vienijanti bendrija, kuri taip pat Lietuvoje atstovauja daugiau nei 2 mln. muzikos kūrėjų iš viso pasaulio.

 Apie bendrovę  „Maxima LT“

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šiemet mini savo 25-erių metų veiklos sukaktį. Tradicinės „Maximos“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena iš didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja Lietuvoje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 238 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau kaip 550 tūkst. pirkėjų.

Klipas nugalėtojas:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas