Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Kriminalai

Tą pačią dieną – du gaisrai

Rugsėjo 14-ąją, 7.35 valandą, Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešta, kad Kreivojoje gatvėje kilo gaisras. Atvykus ugniagesiams septintu numeriu pažymėtas apleistas medinis namas degė atvira liepsna. Be to, buvo kilusi grėsmė maždaug už 10 metrų Vilniaus gatvėje esančiam kaimynų namui.

Gaisro metu nudegė apleisto pastato stogas, priestatas, išdegė vidus. Šalia esantis gyvenamasis namas buvo apsaugotas. Gelbėtojai mano, kad lindyne paverstame pastate ugnis įsiplieskė dėl neatsargaus elgesio su ugnimi.

Praėjus vos kelioms valandoms ugniagesiai gavo pranešimą, kad Kreivojoje gatvėje vėl kažkas dega. Šįkart liepsnojo kieme sukrautos šiukšlės.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Mindaugas Lunys „Gimtajai žemei“ sakė, jog šiais metais gesinti Kreivojoje gatvėje esančios lūšnelės gaisrininkai vyko jau kelis kartus.

„Sausio 1-ąją, apie 1 valandą, bendruoju pagalbos telefonu pranešta apie Kreivojoje gatvėje rūkstančius dūmus. Jie kilo iš apdegusio namo, kuriame pastaruoju metu gaisrininkai lankėsi jau ne kartą. Praėjusių metų lapkričio 1 dieną kilus gaisrui, ugnis sunaikino pastato stogą, buvo apgadintas vidus. Nors namas avarinės būklės, tačiau jo šeimininkas iš čia niekur kraustytis nesutikdavo. Vyras pastate leido dienas ir naktis, o kad nesušaltų, užkurdavo apgriuvusią krosnį arba šildėsi namo viduje uždegęs laužą. Gruodžio 17-ąją namo savininkas buvo aptiktas metalinėje vonelėje deginantis šiukšles. Naujųjų naktį žmogus vėl buvo sukūręs laužą…“ – prisiminė inspektorius.

Pasak M. Lunio, neprognozuojami minėtojo ukmergiškio veiksmai kėlė grėsmę aplinkiniams, tačiau jo patraukti baudžiamojon atsakomybėn nebuvo galimybės. Galiausiai žmogus atsidūrė ligoninėje. Nors šeimininko nėra, lindyne tapęs apdegęs namelis tapo benamių ir stikliuko mėgėjų priebėga. Pastaruoju metu aplinkiniai gyventojai čia nuolat mato 3–4 žmones. Negana to, kad jie čia leidžia laiką, nakvoja, kiemą yra pavertę šiukšlynu – iš atliekų konteinerių neša įvairius daiktus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas