Futbolo komandos pasiruošusios varžyboms.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Sportas

Rečionyse – vėl sporto šventė

Rita ČIŽIŪNIENĖ

Jau ketvirtus metus organizuojamos futbolo rungtynės Rečionių taurei laimėti sukvietė penkias futbolo komandas pasitikrinti savo jėgas aikštėje, smagiai praleisti laiką su bendraminčiais. Be dviejų šeimininkų komandų dalyvavo svečiai iš Pabaisko, Šėtos bei Raguvos.

Beveik penkias valandas vyko atkaklios kovos, kol pagaliau finale buvo išaiškinti nugalėtojai. Turnyro čempione tapo ir Rečionių taurę bei aukso medalius laimėjo vietinė rečioniškių komanda. Antra liko taip pat Rečionims atstovaujanti ekipa „Molis“. Trečioji vieta atiteko „Pauliukams“ iš Šėtos. Geriausiu vartininku pripažintas Gintas Malyj, geriausiu žaidėju – Karolis Juknys. Padėkos statulėlė už futbolo propagavimą Rečionių bendruomenėje, nuopelnus organizuojant tradiciniu tapusį turnyrą įteikta Rolandui Navickui. Varžybas paįvairino aikštėje susibūrusios vietinės mergaitės, vadovaujamos Robertos Navickaitės. Pertraukėlių metu susirinkusiųjų akis jos džiugino savo paruoštais šokiais.

Kol vyrai kovojo aikštėje, vaikai ir jaunimas jėgas išbandė kitose sporto rungtyse. Daug gerų emocijų sukėlė estafečių užduotys. Komandos, pasivadinusios „Nike“ ir „Adidas“, varžėsi, kuri stipriausia, greičiausia, išradingiausia. Šias rungtis vedusi Valentina Šalavėjienė vos spėjo valdyti tarp dalyvių įsiplieskusias aistras. Nors daugiau taškų surinko „Adidas“, tačiau kaip visuomet nugalėjo draugystė.

Geriausiu baudų metiku pripažintas ir aukso medaliu tarp jaunimo buvo apdovanotas Žymantas Deveika. Antras liko Emigijus Berneckis, trečias – Laurynas Žižys. Šaunu, kad mūsų futbolininkai, stebėdami besivaržantį jaunimą, patys panoro išbandyti rankos taiklumą. Taikliausiai pasirodė ir po šešis iš 10 taškų surinko Gintaras Martinonis ir K. Juknys. Nenuilstantys vyrai dar išbandė jėgas ir traukdami virvę. Vaikai ir jaunimas traukė virvę „vienas prieš vieną“. Ši rungtis sukėlė daug aistrų bei geros nuotaikos. Nugalėjo Toma Bakanauskaitė, antra liko Gabija Kaselytė.

Jau antri metai, kai į tradicinę sporto šventę įtraukiamos šaškių bei šachmatų varžybos. Tarp 15 jaunųjų šaškininkų daugiausia taškų surinko ir aukso medalį laimėjo Urtė Kavaliukaitė. Antras liko Ž. Deveika.

Šachmatų rungtyse tarp suaugusiųjų aukso ir sidabro medalius išsivežė svečiai iš Šventupės Vidmantas Pratapas bei Birutė Stundienė. Trečią vietą laimėjęs rečioniškis Robertas Dūda savo medalį dovanojo vieninteliam iš vaikų šachmatais žaidusiam Rimui Klibavičiui. Padėkos statulėle už šaškių bei šachmatų varžybų organizavimą, atsidavimą šiam intelektualiam sportui apdovanotas Aleksandras Petro. Už inventorių dėkojame Virginijai Savickienei.

Varžyboms pasibaigus, išsidalinus medalius bei padėkas, visi norintys galėjo pasivaišinti gardžiu šaunių šeimininkių – Laimos Sakalauskienės, Ingos Stancikienės, Daivos Petronienės pagamintu troškiniu. Rudens gėrybių troškiniui paruošti iš savo daržų bei sodų sunešė visos darbščios Rečionių universalaus daugiafunkcio centro moterys.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas