Asociatyvinė pixabay.com nuotr.

Aktualijos

Rajono socialdemokratai pasisakė už pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos

 Trečiadienį vyko Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Ukmergės skyriaus tarybos posėdis. Jame balsų dauguma priimtas sprendimas siūlyti partijos tarybai trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo LSDP rajono skyriaus pirmininkas Valdas Petronis, kalbant apie ateitį buvo siūlomi ir svarstomi keli variantai.

„Vieni bičiuliai teigė, kad darbo bendroje koalicijoje su „valstiečiais“ nemato, todėl reikia trauktis. Kitų nuomone, vertėtų persiderėti dėl koalicijos sutarties ir bandyti toliau kartu dirbti. Treti siūlė nieko nekeisti – likti koalicijoje ir drauge dirbti. Visi variantai buvo išdiskutuoti ir pateikti balsavimui. Daugiau nei pusė partiečių pasisakė už traukimąsi iš koalicijos. Šiek tiek mažiau balsavo už tai, kad būtų deramasi dėl naujos sutarties. Kad partija toliau liktų koalicijoje, mano mažuma.

„Visi suprantame, kad situacija nėra eilinė. Priimtas sprendimas asmeniškai atsilieps kai kuriems žmonėms – partijos deleguotiems ministrams, viceministrams, sekretoriams, taip pat įtakos socialdemokratų frakcijos Seime darbą“, – samprotavo V. Petronis.

Rugpjūčio 14-osios duomenimis, iš 60-ies partijos skyrių savo nuomonę dėl darbo valdančiojoje koalicijoje su LVŽS pareiškė 55 skyriai. Iš jų 42 nemato darbo bendroje koalicijoje. Dirbti koalicijoje toliau norėtų 7 skyriai: Trakų, Vilkaviškio, Birštono, Kretingos, Panevėžio rajono, Alytaus rajono ir Jonavos. Persiderėti dėl koalicijos sutarties siekia 6 skyriai: Akmenė, Širvintos, Panevėžio miestas, Joniškis, Pasvalys, Zarasai.

Galutinį sprendimą dėl koalicijos su LVŽS priims LSDP partijos taryba, kuri bus šaukiama rugsėjo 23 d.

LSDP tarybą sudaro 235 nariai: partijos pirmininkas, 195 skyrių atstovai, 10 prezidiumo narių, 15 frakcijos narių, 2 Europos Parlamento nariai, 1 Moterų sąjungos atstovė, 2 buvę LSDP pirmininkai, 4 Kovo 11-osios Akto signatarai, 5 Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos atstovai.

Savo žodį dėl koalicijos trečiadienį tarė ir LSDP statuto grupė, kuriai vadovauja parlamentaras Julius Sabatauskas. Statuto grupė partijoje aiškina LSDP statuto nuostatas. Ji nusprendė, kad koalicijų sudarymas bei nutraukimas yra LSDP tarybos prerogatyva. Anksčiau kai kurie Seimo nariai yra išreiškę nuomonę, kad nutraukti valdančiąją koaliciją gali prireikti suvažiavimo.

LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas apie pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos į opoziciją su skyrių atstovais diskutavo nuo pat išrinkimo tiesioginiuose rinkimuose. Jo teigimu, nutraukus koalicijos sutartį su LVŽS, socialdemokratai atvertų galimybes darbui konstruktyvioje opozicijoje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas