Europos kalbų dieną moksleiviams surengta daug įdomių užsiėmimų.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Pašilės progimnazijoje – netradicinės pamokos

Rasa NARKEVIČIENĖ

Pašilės progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja

Rugsėjo 26-ąją, Europos kalbų dieną, Pašilės progimnazijoje 5–8 klasių mokiniams vyko netradicinės pamokos.

Per pirmąją pamoką penktokai ir šeštokai, vadovaujami dailės mokytojos Kristinos Vašatkevičienės, piešė Europos šalių vėliavas ir tautinius kostiumus, o septintokai ir aštuntokai dalyvavo kalbų viktorinoje, kurią vedė anglų kalbos mokytoja Noneta Bakirovienė ir šių eilučių autorė.

Antrosios pamokos metu dailės kabinete dirbo 7–8 klasių moksleiviai, o kalbų užduotis gvildeno penktokai ir šeštokai.

Trečiąją pamoką šeštos, septintos ir aštuntos klasių mokiniams vedė geografijos mokytojas Erikas Liumparas ir biologijos mokytojas Dalius Stašelis. Pakartoję Europos Sąjungos istoriją ir geografiją, mokiniai užduotis atliko visiems lengviausiai suprantama – gestų ir mimikos kalba. Biologijos mokytojas paprašė visų žmogaus „sudedamųjų dalių“ pavadinimus užrašyti angliškai.

Tuo metu penktos klasės mokiniai kartu su informatikos mokytoja Lilija Pakoniene naudodamiesi piešimo programa paint piešė Vokietijos vėliavą.

Ketvirtoji pamoka buvo namų darbo ir piešinių pristatymas. Kiekviena klasė burtų keliu buvo gavusi užduotį, kaip pristatyti pasirinktą šalį. Penktos klasės mokiniai visus mokė žaisti vokiečių mėgstamus žaidimus, šeštokai paaiškino, kaip reikia gaminti makaronus itališkai, ir visus vaišino labai skaniu patiekalu, septintokai dainavo latvišką dainą „Es skrienu“, o aštuntokai šoko ispanų mėgstamą „Makareną“.

Neformalaus ugdymo diena, skirta Europos kalbų dienai, baigta Europos Sąjungos himnu.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas