„Ir Lietuvoje gyventi gera!“

Lietuviai seka „Facebook“ ir „Microsoft“ pavyzdžiu ir įrenginėja mokyklų klases

Lietuvos bendrovės seka tarptautinių gigantų pėdomis ir įrenginėja mokyklų klases. Naująją sustiprinto IT mokymosi Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) klasę įrengė tarptautinė programinės įrangos kūrimo bendrovė „NFQ Technologies“. Taip bendrovė tikisi kuo daugiau vaikų sudominti programavimu ir sudaryti sąlygas stipriau pasiruošus lengviau pereiti iš mokyklos suolo į universitetą ir darbovietę. Idėja labai populiari užsienyje – technologijų gigantai „Microsoft“ yra įkūrę tokių klasių, o socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas kartu su kitais sėkmingais verslininkais net atidarė visą novatorišką ateities mokyklą „AltSchool“ (gali būti aktualu: Microsoft dynamics NAV).

„Žvelgiant kaip greitai tobulėja technologijos ir kokią vertę jos sukurs ateityje, norime jaunimą skatinti rinktis būtent šią mokslų šaką. Investuojame į moksleivius, nes būtent jie kurs Lietuvos ateitį. Mąstant, kaip sudaryti moksleiviams geriausią aplinką jiems mokytis ir kurti, gimė sustiprintos informacinių technologijų klasės idėja. Mokymasis tikslinėje erdvėje leidžia ne tik išbandyti save, bet ir skatina kryptingai tobulėti ir nuo ankstyvo amžiaus ugdyti bei stiprinti gebėjimus, kurių prireiks ateities karjeroje. Tai viena iš daugelio iniciatyvų, susijusių su mokyklomis ir moksleiviais, kurias vykdome“, – sako Paulius Insoda, „NFQ Technologies“ vadovas.

Sumažinta modernaus biuro kopija

KTUG klasė įrengta kaip sumažinta „NFQ“ biuro kopija. Klasės interjeras sukurtas pagal bendrovės spalvas, dizainą ir baldus. Taip pat kaip ir „NFQ“ darbuotojai, kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį moksleiviai galės pasistiprinti vitaminais valgydami šviežius vaisius, o penktadieniais – lepinsis bandelėmis.

Į naująją klasę, skirtą III gimnazijos klasių moksleiviams, norintiems mokytis informacinių technologijų, „NFQ Technologies“ investavo 11700 eurų.

Didžiausias dėmesys – programavimo pamokoms

„Vaikai naujoje klasėje mokysis įprastinių dalykų kaip ir kiti gimnazijos moksleiviai, bet didžiausias dėmesys bus skiriamas būtent informacinėms technologijoms. Jei įprastai gimnazijoje per savaitę vyksta dvi šio dalyko pamokos, „NFQ klasėje“ jos bus net keturios. Vaikai sustiprintai mokysis objektinio programavimo, o po dviejų sėkmingų metų gaus tai įrodančius sertifikatus. Jie pravers stojant į KTU – nebereiks universitete mokytis tų pačių dalykų“, – teigia gimnazijos direktorius Tomas Kivaras.

Naujojoje klasėje mokysis atranką perėjusios 6 merginos ir 15 vaikinų iš Kauno, Klaipėdos, Rokiškio, Kaišiadorių, Biržų bei Prienų. Dalis jų įstojo kaip olimpiadų prizininkai, dauguma sėkmingai pasirodė stojamuosiuose egzaminuose, kuriuose atliko matematikos, gamtos mokslų, anglų kalbos ir programavimo užduotis.

Suteiks galimybes įsidarbinti

„Klasės sukūrimu mūsų bendradarbiavimas nesibaigia, o tik prasideda. Rugsėjo mėnesį pasikviesime moksleivius į mūsų biurą Kaune. Papasakosime plačiau apie galimybes IT sektoriuje, pademonstruosime produktus, kuriuose naudojamas dirbtinis intelektas, taip pat supažindinsime su komanda. Mokslo metų eigoje mūsų specialistai atvyks dėstyti pamokų moksleiviams ir kviesime sudalyvauti „NFQ Akademijos“ pavasario semestro atrankoje. Smagu prisidėti prie talentų auginimo, o galbūt vieną dieną dalis jų sėkmingai prisijungs ir prie mūsų komandos“, – teigia Viktorija Pranckietytė-Žalėnė, „NFQ Technologies“ rinkodaros vadovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas