Aktualijos

Lankėsi Gruzijos atstovų delegacija

Antradienį rajono savivaldybėje svečiavosi gausi Gruzijos Respublikos atstovų delegacija, kuri atvyko į Lietuvą pasisemti patirties ir pasimokyti. Pietiečius labiausiai domino „Leader“ programa, projektų įgyvendinimas, vietos veiklos grupių kūrimas ir jų bendradarbiavimas su vietos valdžia.

Rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova „Gimtąjai žemei“ papasakojo, kad ji pati gegužės mėnesį lankėsi Gruzijoje ir susipažino su asociacijos „Kaimo plėtra Gruzijos ateičiai“ Tetriskaro savivaldybėje įgyvendinamu tarptautiniu projektu, kurio partneriais pakviesti Lietuvos vietos veiklos grupių tinklas bei Žemės ūkio ministerija.

„Mus pavasarį gruzinai pakvietė kaip ekspertus ir partnerius. Aštuonerius metus veikianti organizacija „Kaimo plėtra Gruzijos ateičiai“ šalyje įgyvendina didelius ir reikšmingus projektus. Dabar jų nevyriausybinės organizacijos daro tai, nuo ko mes Ukmergėje pradėjome 2000-iais. Jie turi daugybę klausimų, o mes galime jiems patarti, kaip formuoti vietos veiklos grupę, rengti vietos veiklos strategijas, aktyvinti ir įtraukti į veiklą gyventojus“, – teigė K. Stepanova.

Gegužę buvo aptartas numatomas gruzinų vizitas Lietuvoje, jo metu suplanuota aplankyti ir Ukmergę, su rajono vadovais aptarti tolimesnes bendradarbiavimo galimybes.

Projektas Tetriskaro savivaldybėje truks trejus metus. Pradėjus jo įgyvendinimą gruzinų delegacija, kurioje buvo šios savivaldybės, trijų Gruzijos ministerijų, asociacijos „Kaimo plėtra Gruzijos ateičiai“ atstovai, savaitę viešėjo Lietuvoje.

Ukmergėje svečius priėmė mero pavaduotoja K. Stepanova, jie taip pat susitiko ir bendravo su rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu, mero patarėja Laima Gambickiene, Ukmergės rajono vietos veiklos grupės nariais. Svečiai lankėsi Turizmo ir verslo informacijos centre, po to vyko į Veprius, kur susipažino su bendruomenės įgyvendintais projektais.

Iš Ukmergės gruzinai išvyko į Kėdainius, taip pat jie lankėsi Tauragėje, pasiekė pajūrį.

Dariaus PAŠKEVIČIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas