Dainiaus VYTO nuotr.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Aktualijos, Naujausi

Kviečia Europos judumo savaitė Ukmergėje

Skaistė VASILIAUSKAITĖ-DANČENKOVIENĖ

Ukmergės rajono savivaldybė, bendradarbiaudama su įvairiomis įstaigomis, kviečia rajono gyventojus daugiau dėmesio skirti savo sveikatai bei aplinkos tausojimui ir aktyviai įsitraukti į jau ilgamete tradicija tapusius Europos judumo savaitės renginius.

Kitokios kūno kultūros pamokos

Šiųmetėje renginių programoje numatytos kitokios kūno kultūros pamokos Siesikų ir Taujėnų gimnazijose – „Fizinis aktyvumas kiekvienam“. Šias atviras pamokas organizuoja rajono Visuomenės sveikatos biuras ir sveikatingumo studija „Balansas“. Pamokos vyks rugsėjo 21 ir 27 dienomis.

Mieste – tradicinis dviračių žygis

Pagrindinis ir svarbiausias Europos judumo savaitės momentas – Tarptautinė diena be automobilio. Jai paminėti rengiamas tradicinis dviračių žygis Ukmergės mieste. Jis vyks rugsėjo 22 dieną. Nuo 12.30 val. dviratininkai kviečiami rikiuotis J. Basanavičiaus gatvėje tarp Jono Basanavičiaus ir Antano Smetonos gimnazijų. 13 val. – startas. Žygio dalyvius saugos ir lydės rajono Policijos komisariato ekipažai. Organizatorių, savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus, teigimu, šiemet dviratininkai važiuos ne tik pagrindinėmis miesto gatvėmis, bet ir apsuks gana didelį ratą šalutinėmis. Žygyje dalyvauti kviečiami ne tik moksleiviai, kuriuos telkia savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius bei Jono Basanavičiaus gimnazija, bet ir miestelėnai. Prisijungti prie žygio galima nuo bet kurio taško. Finišas – prie Ukmergės kraštotyros muziejaus.

Pramogos finišo tiesiojoje

Muziejaus kiemelyje planuojamos pramogos ir aktyvaus gyvenimo būdo propaguotojams aktuali informacija. Atriedėjus iki finišo, čia jau lauks Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos ir smagi akcija „Aktyvaus judėjimo emocijos“ – žygio dalyviai po intensyvaus judėjimo galės nemokamai pasimatuoti kraujo spaudimą, atlikti kūno masės analizę, sužinoti plaštakos jėgą, netgi pasitikrinti streso lygį.

Dviratininkai taip pat galės dalyvauti nemokamoje momentinėje fotosesijoje „Įamžink judesį be automobilio“, kurią dovanoja Kraštotyros muziejus. Nuotraukos bus padaromos ir įteikiamos iš karto.

Kol vieni dalyvaus akcijose, kiti bus laukiami prie pagrindinio įėjimo. Čia Turizmo ir verslo informacijos centras pristatys naujas trasas, kurios yra Fabrikų kroso taurės organizatorių dovana miesto gyventojams.

Judriausios ugdymo įstaigos konkursas

Šiųmečių renginių naujovė – judriausios rajono ugdymo įstaigos konkursas. Organizatoriams žinoma, kad daugelis mokyklų bei darželių į Europos judumo savaitę kasmet aktyviai įsilieja ne tik dalyvaudamos visuomeninėse savivaldybės skelbiamose akcijose, bet ir pačios rengdamos įvairias judėjimą ir aplinkos tausojimą skatinančias veiklas. Todėl šiemet nutarta palaikyti įvairių mokymo institucijų iniciatyvas jas apdovanojant.

Ugdymo įstaigos iki rugsėjo 25 dienos 23 valandos kviečiamos siųsti veiklų aprašymus su nuotraukomis, nurodant į veiklas įsitraukusių asmenų procentą. Aprašymus siųsti rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus specialistei el. paštu: r.ragelyte@ukmerge.lt . Sudaryta Europos judumo savaitės renginių komisija iki rugsėjo 30 dienos išrinks judriausią ugdymo įstaigą, kuriai atiteks prizas – stiklinė statulėlė su įrašu ir pereinamasis prizas – judriausios rajono ugdymo įstaigos vėliava. Kitos konkurso dalyvės bus apdovanojamos diplomais.

Šia iniciatyva siekiama paskatinti plėsti aplinkosauginio švietimo priemones, ieškoti naujų formų, kaip sudominti vaikus ir jaunimą aktyviu gyvenimo būdu, judėjimu, ekologišku ir sveiku keliavimu savo mieste.

Informacinė akcija visuomenei

Be visų išvardintų renginių taip pat planuojama aktyvi informacinė kampanija, kurios metu rajono žiniasklaidoje bus pristatytos įvairios automobilio alternatyvos – ekologiško ir sveiko keliavimo galimybės Ukmergės mieste bei rajone: dviračių ir pėsčiųjų maršrutai, keliavimo viešuoju transportu galimybės bei privalumai, aplinkai nekenksmingų transporto priemonių naudojimo mieste nauda sveikatai bei ekonomikai. Taigi ukmergiškiai kviečiami ne tik dalyvauti renginiuose, bet ir sekti spaudą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas