Nuomonių telefonas

Ukmergiškiai nepatenkinti atliekų tvarkytojais, šie priekaištauja gyventojams

„Nuomonių telefonu“ sulaukėme trijų skaitytojų klausimų dėl atliekų tvarkymo trūkumų.

Į šiuos paklausimus atsakė UAB „Ekonovus“ Panevėžio –Ukmergės padalinio vadovas Alvydas Želnys.

Vidiškiuose gyvenanti Alė Ambrasaitė „Gimtajai žemei“ liepos 24 d. parašė elektroninį laišką: „Sekmadienį (liepos 23 d.) mūsų miestelyje buvo renkamos buitinės atliekos. Deja, mano konteineris taip ir liko neištuštintas – stovi pilnutėlis, skleidžiantis nemalonų kvapą ir veisiantis kirmėles bei kitokius parazitus.

Vakarop, prieš devynias, dėl to dar paskambinau UAB „Ekonovus“. Atsiliepusi moteris paaiškino, kad mano konteineris bus ištuštintas iki 22 val. Kaip įprastai – vėlai. Tačiau jis taip ir liko stovėti pilnas labai judrioje gatvėje.

Svarbu tai, kad darbuotojai, ištuštinę šį konteinerį, numeta jį ant šaligatvio bet kaip, sudarydami riziką konteineriui atsidurti gatvėje ir trukdyti eismui, jau neminiu šaligatviu žingsniuojančių praeivių.

Todėl visą dieną buvau priversta laukti ir stebėti, kada gi pagaliau atvažiuos atliekų išvežimo mašina, kuri jau iš ryto ištuštino kitų vidiškiečių konteinerius.

Esant tokiai tvarkai nesuprantu, kodėl turiu mokėti atliekų tvarkymo mokestį? Ir kur man dėti pilną konteinerį bei naujai atsirandančias buitines atliekas?”

A. Želnys paaiškino, kad komunalinės atliekos iš Ukmergės rajono individualių valdų surenkamos pagal sudarytus maršrutus nuo 7 val. ryto iki 22 val. vakaro: „Komunalinių atliekų turėtojai grafike numatytą dieną išstumia konteinerius prie gatvės važiuojamosios dalies ties savo namų valda, todėl minėtu atveju gyventoja privalo ištraukti konteinerį šalia šaligatvio.

Liepos 23 dieną nesurinkus dalies Vidiškių gyventojų atliekų, tai padaryta liepos 24 dienos rytą. Su minėta gyventoja, gavę užklausą iš įmonės skambučių centro, ryte susisiekėme ir informavome, kad buitines atliekas surinksime liepos 24 d., konteineris gyventojai buvo ištuštintas 14 val. 50 min. Atsiprašome Vidiškių gyventojų už patirtus nesklandumus.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tadas :
    buvo versme turejo 7 masinas ir buvo tvarka niekad nebudavo skundu atejo nauji ekonovus turi vos 3 kurios nesugeba laikusiuksliu isvezti jeigu pas mane paima siuksles pirmadieni tai dazniausiai konteineris stovi pernakt ir paima antradieni
  • vr :
    reiskia laikas skirtis . tokie pinigai uz siuksliu isvezyma tiesiog apiplesimas viduri dienos .

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas