Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Aktualijos

Krikštėnuose priekaboje degė šienas

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) ugniagesiai gelbėtojai sulaukė keturių kvietimų.

Rugpjūčio 11-ąją, 16.40 valandą, gautas pranešimas, kad Pivonijos seniūnijos Krikštėnų kaime, Klevų gatvėje, traktoriaus priekaboje užsidegė vežamas šienas. Atvykus gaisrininkams priekaba jau buvo atkabinta nuo traktoriaus. Joje atvira liepsna degė 8 tonos sukrautų šieno rulonų. Sudegė apie 3 t šieno, kitas šienas sulietas vandeniu.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai ūkininkams primena, kad šienapjūtės ir javapjūtės metu privalu skirti ypatingą dėmesį žemės ūkio technikai, pasirūpinti pirminėmis gesinimo priemonėmis. Netvarkingi javų nuėmimo kombainai, netinkamai paruošta kita technika gali užsiliepsnoti lauke ir pridaryti ne tik daug nuostolių, bet ir kelti pavojų žmonių gyvybei ir sveikatai. Gaisrų galima išvengti, jeigu prieš išvykstant į laukus kombainai bei kita žemės ūkio technika bus tinkamai paruošta. Kaip rodo tokių gaisrų statistika, kombainai dažniausiai dega dėl netvarkingos kuro tiekimo sistemos, senos arba pažeistos elektros įrangos bei neapsaugotų besisukančių kombaino mechanizmų. Gaisro priežastimi gali tapti išlekiančios iš variklio išmetimo vamzdžio kibirkštys, trumpas elektros laidų jungimasis, ant velenų ir kitų kombaino mechanizmų apsivynioję šiaudai, į besisukančių būgnų mechanizmus patenkantys pašaliniai kieti daiktai.

Rugpjūčio 12-ąją gelbėtojai skubėjo į Siesikų miestelį, autoavarijos vietą.

Rugpjūčio 13-osios naktį, apie 1.35 valandą, ukmergiškiai vyko į pagalbą Jonavos PGT gesinti Upninkų seniūnijos Pakalniškio kaime kilusio gaisro. Ūkinis pastatas ir jame buvęs šienas bei šiaudai sudegė. Ugniagesiams pavyko išgelbėti gyvenamąjį namą ir lauko virtuvę.

Taip pat rugpjūčio 13-ąją Šešuolių seniūnijoje, miške ties keliu į Molėtus, krūvoje degė įvairios buitinės atliekos.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas