Įsigyti nevažiuojančią transporto priemonę pretendavo keturi pirkėjai.

Aktualijos

Aukcione parduotas gaisrinis automobilis

Rajono savivaldybės Priešgaisrinė tarnyba trečiadienį aukcione pardavė pripažintą nereikalingu arba netinkamu (negalimu) naudoti savivaldybės turtą – gaisrinį automobilį ZIL 133. Įsigyti 1986 metų laidos automašiną, kurios pradinė kaina buvo 1 500 eurų, pretendavo keturi aukciono dalyviai.

Dalyvauti aukcione registravosi ne tik ukmergiškiai. ZIL‘ą už pradinę kainą nupirko Ukmergės rajono gyventojas. Jis nevažiuojančią transporto priemonę ketina panaudoti detalėms.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius, Senamiesčio komandai tarnavusią transporto priemonę nuspręsta parduoti dėl kelių priežasčių.

„Gaisrinių automobilių skaičius yra reglamentuotas. Kadangi anksčiau buvo uždarytos dvi komandos, pernai viena automašina pagal panaudos sutartį gauta iš Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, transporto priemonių buvo perdaug. Būtent ši automašina pasirinkta parduoti, nes jos eksploatacija reikalauja didelių investicijų. Laikomės nuostatos savo parke mažinti sovietinių mašinų, nes jos neekonomiškos ir nepatikimos – didelės kuro sąnaudos, brangiai kainuoja detalės. Kad galėtume paruošti šį ZIL‘ą techninei apžiūrai, reikia maždaug 10 tūkstančių eurų. Už tokią sumą galima įsigyti neblogą vakarietišką gaisrinį automobilį“, – sakė R. Lukošius.

Minėtąjį ZIL‘ą tarnyba buvo įsigijusi 2005 m. ir iš krovininės patys ugniagesiai perdarė į gaisrinį automobilį. Prieš aukcioną visa gaisrų gesinimo ir gelbėjimo speciali įranga buvo išimta, ji bus pritaikyta kituose automobiliuose.

Savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos vadovas papasakojo, kad rajone esančios septynios ugniagesių komandos naudoja po vieną gaisrinį automobilį. Dar trys automašinos yra rezerve. Naujausias kaimo ugniagesių automobilis yra 1994 metų laidos, seniausias, kuriuo į gaisrus važiuoja Šešuolių komanda, pagamintas 1965 metais. Senamiesčio komanda, kurios automašina parduota, neliko be transporto. Komandai priklauso du ZIL markės gaisriniai automobiliai – vienas skirtas vykti į iškvietimus, kitas yra rezervinis. Pastaruoju gaisriniu automobiliu prireikus gali pasinaudoti ir kitos komandos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas