Ukmergiškių kilimas.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Audė floristinius kilimus

Anykščiuose šurmuliavo miesto šventė. Tradicinis ir labiausiai visų laukiamas šventės akcentas yra floristiniai kilimai. Nuo penktadienio ryto Anykščių A. Baranausko aikštėje juos pynė 20 komandų iš Anykščių, Ukmergės ir Panevėžio rajonų.

Dešimties kvadratų kilimus audė ir dvi ukmergiškių komandos.

Ukmergiškė Ilona Kaupaitienė kilimus iš lauko augalų gamino jau ketvirtą kartą. Šiais metais ji atstovavo savo gimtajam Svirnų kaimui (Anyksčių r.). Kilimas vaizdavo seną autentišką kaimą ir buvo skirtas Svirnų bendruomenės dešimtmečiui paminėti.

Kilimą ,,Du pasauliai“ kūrė jungtinė Rečionių kaimo bendruomenės ir šachmatų klubo ,,Juodasis rikis“ komanda: bendruomenės pirmininkė Janina Stancikaitė-Strikienė, Virginija Savickienė, Jurgita Amankavičienė ir visa Sokolovų šeima. Kilimui temą padiktavo Tatjanos Sokolovos paveikslas ,,Du pasauliai“. Paveikslo mintis, kad kiekvienas renkamės, kokiame pasaulyje gyventi – juodai baltame ar spalvotame.

Nors kilimai džiugina vos kelias dienas, bet susidomėjimas juntamas nuo pat kilimo kūrimo pradžios. Praeiviai smalsiai stebi procesą, dalinasi savo mintimis, domisi naudojamomis medžiagomis.

A grupėje nugalėtojais tapo Anykščių trečiojo amžiaus universiteto komanda.

Visi dalyviai buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis ir diplomais.

„G. ž.“ inform. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas