Policijos komisariate vyko susitikimas su Ukmergės miesto bei rajono parduotuvių, prekybos centrų vadovais.

Aktualijos

Aptarta smulkių vagysčių problematika

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate rugpjūčio 3-ąją vyko susitikimas su Ukmergės miesto bei rajono parduotuvių, prekybos centrų vadovais.

Pastaruoju metu pastebima, kad daugėja smulkių vagysčių iš prekybos centrų. Nuo metų pradžios pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai. Taip pat yra užregistruotos 128 smulkios vagystės, kurios vertintos kaip administraciniai nusižengimai. Ukmergės rajono policijos komisariato viršininko pareigas laikinai einanti Inga Malinauskienė paaiškino, kad tais atvejais, kai pavogto turto suma neviršija 3 MGL, tai yra 114 eurų, ikiteisminis tyrimas nepradedamas, o asmuo baudžiamas tik administracine tvarka. Įsigaliojus naujam Administracinių nusižengimų kodeksui, už tokius nusižengimus skiriamos baudos arba viešieji darbai.

Bendruomenės pareigūnė Ing-rida Dutkienė pristatė vagysčių iš prekybos centrų situacijos analizę. Ji atkreipė dėmesį, kad beveik pusė vagysčių įvykdoma tarp 12 ir 18 val. Populiariausios tarp vagišių savaitės dienos yra ketvirtadienis, trečiadienis ir sekmadienis. Iš parduotuvių dažniausiai vagia vyriškos lyties atstovai.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė atkreipė dėmesį į kaimo parduotuvių saugumo problemas, dažnėjančias atviras vagystes, kuomet pirkėjai pasiima prekių ir nesusimokėję greitai pasišalina iš parduotuvės.

Susirinkimo metu diskutuota, kaip sustiprinti bendradarbiavimą, aktyviau keistis informacija.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas