„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“

Aplankė dvylika kryžių ir koplytstulpių

Rugpjūčio 2-osios rytą žemaitkiemiečiai rinkosi į renginį „Saugus eismas bendruomenėje“, remiamą Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos. Atvyko ir Ukmergės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnės Ingrida Dutkienė bei Daiva Novikienė.

Policijos darbuotojos priminė Kelių eismo taisykles, pademonstravo, kaip teisingai užsidėti šalmą. Pareigūnės akcentavo, kad dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltas šviesos žibintas, gale – raudonas. Policijos darbuotojos patikrino organizuojamo renginio dalyvių dviračius, išdalino dviratininko atmintines ir palinkėjo saugios kelionės.

Žemaitkiemio bendruomenės pirmininkė Danutė Užkurėlytė pasveikino visus susirinkusius, pasidžiaugė, jog visi atėjusieji į renginį nėra abejingi saugiam eismui, ir jiems rūpi, kaip saugiai važiuoti dviračiais. Ji taip pat paragino aktyviai dalyvauti organizuojamame žygyje. Jo tikslas – aplankyti Žolinės rytą planuojamus puošti kryžius ir koplytstulpius, taip pagerbiant žuvusius partizanus. Kelionės metu iš viso aplankyta dvylika kryžių ir koplytstulpių. Vienas jų – ir buvusiame Žemaitkiemio valsčiuje, Rundžių kaime. Kryžius pastatytas 1947 m. sausio 27 d. kaimo laukuose per karinę-čekistinę operaciją žuvusių Didžiosios Kovos apygardos B rinktinės būrio narių atminimui.

20170802_093616

Žemaitkiemiečiai išsiruošė į žygį.

G. ž.“ inform. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas