Susurinkusieji dalyvavo liaudiškos dainos rungtyje.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“

Valstybės dienos šventė Taujėnuose

Gražina ŽUKAUSKIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Taujėnų padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Liepos 6-ąją minėdami Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną susimąstome apie šios dienos reikšmę ir prasmę. Nors rašytinių šaltinių yra išlikę nedaug, bet ši istorinė  diena – 1253 metų liepos 6 diena – nenuginčijamai yra Lietuvos valstybingumo pradžia. Mindaugas sukūrė karalystę, kuri ir po jo nužudymo nesubyrėjo. Karūnavimas užbaigė valstybės susikūrimą. Jis įvedė Lietuvą į to meto Europos politinę sistemą.

Kaip ir kiekviena Lietuvos vietovė, taip ir Taujėnai minėjo šią dieną. Bibliotekoje veikė literatūros paroda „Lietuvos istorija knygose“ ir kraštotyros darbų parodų ciklas „Taujėnų miestelis – nenutrūkstamas ryšys tarp praeities ir ateities“ bei originali ir įdomi „Taujėnų gimnazijos moksleivių portretų paroda“.

Liepos 6-ąją taujėniškiai rinkosi prie kultūros namų ir bibliotekos, kur nuo 20 valandos jų laukė meno saviveiklos kolektyvai su nuotaikinga programa. Renginį pradėjo tautiniais kostiumais pasipuošusios Aistė Janulytė, Inesa Kaplūnaitė ir Vilma Misiūnaitė, kurios  pasveikino visus susirinkusius ir trumpai apžvelgė šios dienos istorinę prasmę. Taujėnų  seniūnijos seniūnė Elvyra Tulušienė visus sveikino  su šia visai Lietuvai svarbia proga. Dainos keitė dainas, kurias atliko Taujėnų kultūros namų moterų ansamblis, gitaristė Gita Šeibokaitė ir merginų trio. Joms  vadovauja meno vadovė Nijolė Janulienė. Renginyje dalyvavo ir visi žiūrovai. Jie buvo pakviesti šokti „Gransverą“, rungėsi liaudiškos dainos žodžių sudėjime iš atskirų lapelių ir jos atlikime, šokyje su balionais ir kitose linksmybėse. Buvo pasveikintas į šventę atėjęs Mindaugas, jam uždedant lauko gėlių vainiką. 21 valandą susikibę už rankų taujėniškiai giedojo Tautišką giesmę. Po to šventė tęsėsi skambant dainoms ir sukantis rateliams, kurie ir simbolizuoja tautos vienybę.

DSCF1837

Susikibę už rankų taujėniškiai giedojo Tautišką giesmę. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas