Aktualijos

UAB „Ukmergės butų ūkis“ teiks teritorijos tvarkymo paslaugas

Ukmergės rajono savivaldybės tarybai kovo 30 dieną patvirtinus naujos redakcijos miesto švaros ir tvarkymo taisykles, daugiabučių namų gyventojams atsirado pareiga tvarkyti aplink savo daugiabutį namą esančią teritoriją. Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių švaros ir tvarkymo taisyklės numato, kad daugiabučiai gyvenamieji namai ir jų gyventojai turi pareigą tvarkyti tokią teritoriją, kokią numato daugiabučių kvartalų specialusis planas, jam nesant – 20 metrų nuo pastato sienų. Šio reikalavimo nesilaikantys gyventojai atsako Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka. Daliai gyventojų tai nebuvo naujiena, nemažai jų ir iki tol niekieno neraginami jau ne vienerius metus prisižiūrėjo savo kiemus, tačiau kitiems ši prievolė tapo nauja.

UAB „Ukmergės butų ūkis“, norėdamas pagelbėti tų daugiabučių namų gyventojams, organizavo viešą konkursą ir pasiūlė gyventojams laimėjusios įmonės UAB „Mano aplinka“ paslaugas. Dalis daugiabučių namų nepanoro tokių paslaugų ir apsisprendė tvarkytis savarankiškai bei prižiūrėti savo namų kiemus savo jėgomis. Likusiuose daugiabučiuose namuose UAB „Ukmergės butų ūkis“, vykdydamas daugiabučių namų administratoriaus funkcijas, organizavo butų savininkų balsavimą dėl teritorijos tvarkymo. Po balsavimo paaiškėjo, kad reikiamą balsų skaičių surinko vos kelios dešimtys daugiabučių. Didžioji dalis daugiabučių namų šiuo klausimu nepriėmė jokių sprendimų, tad jiems lieka pareiga tvarkytis patiems.

Teritorijos tvarkymo paslaugų panorus tik labai nedidelei daliai daugiabučių, paslaugos teikimas įmonei, veiklą vykdančiai kitame mieste, tapo nuostolingas. Paslaugų sutartis su UAB „Mano aplinka“ liepos pradžioje buvo nutraukta, tačiau liko keli daugiabučiai namai, kurių savininkai nori, kad tokios paslaugos būtų teikiamos. 23-jų daugiabučių namų gyventojai pareiškė tvirtą norą pirkti tokias paslaugas. Matydami tokį gyventojų poreikį UAB „Ukmergės butų ūkis“ imasi iniciatyvos ir yra pasiruošęs teikti naują paslaugą – daugiabučių namų teritorijos priežiūra.

„Daugiabučių namų, pageidaujančių teritorijos priežiūros paslaugų, kol kas nėra daug. Tikimės, kad poreikis ateityje didės. Nors šią paslaugą pradėjome teikti visai neseniai, tačiau jau esame pasiruošę šiems ir kitiems daugiabučiams namams pasiūlyti pilną teritorijos priežiūros darbų paketą: žolės pjovimas, šaligatvių valymas, sniego valymas ir kiti susiję darbai.  Jau dabar pageidaujantys šių naujai įmonės pradedamų teikti paslaugų gali kreiptis į savo daugiabučio namo vadybininką“, – pažymėjo Giedrius Pocius, UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius.

Užs. Nr. 0016289/17

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Sudarėm sutartį su "Mano aplinka" Atvažiavo vien kartą, gabalais kiemą išskutinėjo ir iki šiol nepasirodė, teko patiems pjauti,nes užaugo gerokai aukštesnė , nei 30 cm(grėsė bauda). Iki šiol niekas nesirodo ir žolės nepjauna. Tie, kurie atsisakė tokių paslaugų-nieko neprarado.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas