Miesto centro nepuošiantis pastatas turėtų išgražėti.

Aktualijos, Naujausi

Švč. Trejybės bažnyčia bus remontuojama

Antradienį savivaldybėje vyko pasitarimas dėl Švč. Trejybės bažnyčios remonto. Susitikime dalyvavo rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administ-racijos, Kauno arkivyskupijos, rangovų atstovai.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė R. Janickas, šių maldos namų pastatas dėl prastos būklės rajono vadovams jau kėlė nerimą. Ypač – trupantis bokšto tinkas. Dėl to praėjusiais metais iš savivaldybės biudžeto buvo skirta 5 tūkstančiai eurų atlikti tyrimams ir parengti darbų projektą. Meras neatmetė galimybės, kad savivaldybės lėšomis bus prisidėta ir atliekant remonto darbus.

Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Šarūnas Petrauskas pasakojo, kad planuojama pastato bokštą pradėti tvarkyti dar šiais metais. „Ateinančiais – pertinkuoti, perdažyti sienas. Labai norėtųsi išorės darbus baigti kitąmet, tačiau nežinia, ar tai pavyks“, – kalbėjo klebonas.

Pagal anksčiau atliktus skaičiavimus, šie darbai turėtų atsieiti apie 70 tūkstančių eurų, tačiau, anot dvasininko, pagal dabartinius sprendimus ši suma turėtų keistis. Ar remontas atsieis brangiau, ar pigiau, klebonas neatskleidė. Numatytas rangovas – uždaroji akcinė bendrovė „Baltukmės statyba“.

Š. Petrauskas sakė, jog daugiausia lėšų tikimasi gauti iš rėmėjų ir parapijiečių, taip pat pinigų turėtų skirti Kauno arkivyskupija.

Klebonas pridūrė, kad reikėtų remontuoti ir bažnyčios vidų. „2010 metais buvo tik panaikinta perdanga, užglaistytos skylės. Viduje turėtų būti sukurtas interjeras, įrengti bažnytiniai altoriai, pakabinti paveikslai. Tačiau artimiausioje ateityje pradėti šių darbų nenumatome“, – teigė Š. Petrauskas.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • T :
    Savivalbės įmonei dar vienas solidus kąsnelis
  • Anonimas :
    Agitacija aukot vyksta per kiekvienas misias,o kur pinigai nukeliauja,neaisku☺?
  • Anonimas :
    Aš į bažnyčia negaliu eiti, nes ir ten kainuoja.Esu pensininkė,tai ir negaliu ten eiti be pinigų.
  • Anonimas :
    pritariu
  • ??? :
    Baznycia mokesciu nemoka,tai kokio velnio gviesiasi mokesciu moketoju pinigu? Dar mazai kad is bobuciu reketuoja atiduoti paskutini eura,nes kelione i roju pasirodo mokama! Kai juoduju sutanu mafija prades moketi mokescius kaip ir visi,tada kaip visiems priklausys po lygiai!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas